1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Észtország

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Estonia, Éesti, Estlandia... Már évezredek óta így nevezik a Balti-tenger és a Csud-tó között elterülő vidéket. Területe alig több 45 ezer négyzetkilométernél. Ez a Szovjetunió... Tovább

Előszó

Részlet:
"Estonia, Éesti, Estlandia... Már évezredek óta így nevezik a Balti-tenger és a Csud-tó között elterülő vidéket. Területe alig több 45 ezer négyzetkilométernél. Ez a Szovjetunió területének 0,2 százaléka, Estonia egyike az országot alkotó 15 egyenjogú szövetségi köztársaságnak.
Az ember tízezer évvel ezelőtt, a visszahúzódó gleccserek nyomán jelent meg ezen a földön, a mostani észtek ősei pedig az időszámításunk előtti harmadik évezredben érkeztek ide a Volga partjától. Az "aesti" elnevezés már Tacitusnál is előfordul (i. u. 98), de az "észt" fogalom valamikor a XIX. század közepén, a könyvnyomtatással egyidőben vált széles körben használttá. A baltikumi finnugor népcsoporthoz tartozó, észt nyelven beszélő és gazdag nemzeti kultúrával, hagyományokkal rendelkező nép neveként honosodott meg.
Észtországot síkvidék jellemzi, kisebb magaslatokkal, átfolyó vizekkel, kis folyókkal és tavakkal. Területének egyharmadát gazdag növény- és állatvilágú eredők borítják." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv