1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Környezetismeret 1-2. osztály

Annotált irodalomjegzyék az általános iskola 1-2. osztálya számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Debreceni Tanítóképző Főiskola
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím: Tantárgyi Ajánló Bibliográfiák
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7288-02-3
Megjegyzés: A könyv 1400 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A korszerű iskola elsőrendű feladatai között tartjuk számon a tanulók önálló ismeretszerzésre való felkészítését, a folyamatos művelődés igényének felkeltését, s a szükséges, folyamatosan változó... Tovább

Előszó

A korszerű iskola elsőrendű feladatai között tartjuk számon a tanulók önálló ismeretszerzésre való felkészítését, a folyamatos művelődés igényének felkeltését, s a szükséges, folyamatosan változó ismeretek megszerzése leggazdaságosabb módszereinek elsajátítását. Mindez alapfeltétele annak, hogy önművelésre képes felnőtt váljék a tanulóból, aki a mindenkori gazdasági, társadalmi igényekhez alkalmazkodva tudja majd termelési,közéleti és családi feladatait ellátni.
Az iskola e funkciója megváltozott szemléletet, módszereket és gyakorlatot kíván a mindennapi nevelő-oktató munkában. Az enciklopédikus, verbális tudást fel kell váltsa a problémaérzékeny, kreatív, a körülményekhez folytonosan alkalmazkodó problémamegoldó tudás, amelynek alapja a naprakész informáltság. Az iskola feladata megismertetni a tanulókkal az információk megszerzésének forrásait, azokat a módszereket, melyek a leggyorsabban juttatnak el a kívánt ismerethez, s az ismeretek megszerzésének módját készség szintjére kell fejlesztenie.
Az ismeretek megszerzésének alapvető forrásai az írott dokumentumok, melyek elsődleges, mindenki által hozzáférhető gyűjtőhelyei a könyvtárak. Ebből következik, hogy a tanulókat meg kell ismertetni a könyvek és a könyvtárak használatával a tanórán és a tanórán kívül is.
Az önálló ismeretszerzésre épülő órák a dokumentumok tanulók által történő önálló használatát igénylik, a pedagógus a megfelelő irodalom kézbeadásával irányítja az új ismeret megszerzését, melynek közös értelmezése, feldolgozása és alkotó alkalmazása eredményében hatékonyabb az eddigi módszereknél. A könyv és a könyvtár rendszeres használata kialakítja a tanulókban a tanórákon és az iskolán kívüli folyamatos művelődés szokásrendszerét is.
Az új módszerek bevezetése feltételezi, hogy a pedagógusok ismerjék ezeket, s azonosuljanak célravezető előnyeivel. A több könyvű oktatáson alapuló tanóra megtervezése munkaigényesebb, alaposabb, következetesebb, logikailag körülhatároltabb munkát kíván. A felkészülés alapja a tanulók tudásszintjének, érdeklődésének megfelelő szak- és szépirodalom ismerete, a pedagógus könyv- és könyvtárhasználatban való jártassága, folyamatos és jó munkakapcsolata az iskolai, ill. a közművelődési könyvtárakkal.
A pedagógus szemlélete, jelenlegi ilyen irányú felkészültsége, könyves könyvtárhasználati ismeretei, a könyvtári háttér, s sok esetben a könyvtárosok felkészültsége sem felel meg a korszerű szemlélet és módszerek gyakorlatban való realizálásának. Szükségesek a jelenleginél korszerűbb tartalmú továbbképzések, gyakorlati bemutatók szervezése, jobb könyvtári állomány és szolgáltatások kialakítása, s oktatási segédanyagok készítése az új módszerek gyorsabb és szélesebbkörű elterjesztéséhez. Vissza

Tartalom

ELŐSZÓ 3
BEVEZETÉS 5
1. OSZTÁLY
I. Az iskola 9
II. Az otthon 13
III. Az élőlények és környezetük 15
IV. Az élő és az élettelen természet 18
V. Az élőlények és környezetük 23
VI. Az élő és az élettelen természet 25
VII. Az otthon 29
VIII. Foglalkozások 31
IX. Közlekedés 36
X. Élőlények 40
XI. Az élőlények és környezetük 43
XII. Élőlények 46
2. OSZTÁLY
I. Az iskola 53
II- Az élőlény és környezete 55
III. Mérések. Az élő és az élettelen természet 62
IV. Az otthon 64
V. Az élőlény és környezete 68
VI. Mérések. Az élő és az élettelen természet 70
VII. Az otthon 72
VIII. Mérések. Az élő és az élettelen természet 74
IX. Az otthon 75
X. Foglalkozások
XI. Közlekedés 80
XII. Mérés. Az élő és az élettelen természet 82
XIII. Az élőlény és környezete 86
MUTATÓK
Betűrendes névmutató 95
Betűrendes címmutató 97
Tárgymutató 100
Sorozatmutató 104
Felhasználható folyóiratok jegyzéke 105
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv