1.035.175

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szentek élete az év minden napjára IV. (töredék)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 440 oldal
Sorozatcím: Szentek élete az év minden napjára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Töredék kötet. Fekete-fehér képekkel illusztrált. Nyomtatta a Stephaneum Nyomda és Könyvkiadó R. T., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Október 1.
Szent Bávó hitvalló 653 körül.

Szent Bávó azok közé a szentek közé tartozik, akik csak hosszas tévelygés után találtak rá az égbe vezető ösvényre.... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Október 1.
Szent Bávó hitvalló 653 körül.

Szent Bávó azok közé a szentek közé tartozik, akik csak hosszas tévelygés után találtak rá az égbe vezető ösvényre. Évtizedeken át taposta a bűnök széles országútját és csak akkor kezdett eszmélni, mikor az Úr sujtó keze reánehezedett és komolyabb gondolatokra hangolta lelkét. A gondolat aztán gyorsan tetté érett, és ő a bűnök gyermekéből bániiulatosan rövid idő alatt a tökéletesség ormait járó szentté nemesedett.
Allovin - mert ez volt eredeti neve - a mai Belgium területén, Lüttich vidékén született. Előkelő keresztény családból származott s ennek megfelelően gyermekkorában gondos nevelésben részesült. Előkelőségét mutatja, hogy aránylag fiatalon a haspengaui kerület grófjává, vagyis kormányzójává választották. De magas állása csak annál szembetűnőbbé tette erkölcseinek lazaságát. Mert Bávó kora ifjúságától fogva olyan életmódot folytatott, mely semmiképen sem állott összhangban keresztény nevelésével. Életírója főleg szívtelenséget és kicsapongást vet szemére. Nem javított erkölcsein házassága sem, melyet egy Agletrude nevű előkelő nővel kötött. Azontúl is a kárhozat országútját járta. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv