1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Római martirologium

A legutóbbi latin kiadásnak hiteles fordítása

Fordító

Kiadó: Debreczenyi István Könyvnyomda
Kiadás helye: Székesfehérvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 327 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy fekete-fehér reprodukcióval illusztrált. Második kiadás. Nyomtatta Debreczenyi István könyvnyomdája, Székesfehérvár.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Egyház mindenkor megdicsőült testvéreire nézett azokban, akik Krisztusért kínt és halált szenvedtek; nevöket, életöknek és haláluknak módját s a reájuk vonatkozó egyes főbb eseményt áhítatos... Tovább

Előszó

Az Egyház mindenkor megdicsőült testvéreire nézett azokban, akik Krisztusért kínt és halált szenvedtek; nevöket, életöknek és haláluknak módját s a reájuk vonatkozó egyes főbb eseményt áhítatos tisztelettel autentikusan följegyezte, s őket a szentek egyességéből fakadt reménnyel és szeretettel nyilvánosan segítségül hítta, - mint ezt a szentimise imáiban is és az úgynevezett római martirologiumban is látjuk.
Később Isten sugallására a kiválóbb hitvallók is részesültek ebben a kitüntető tiszteletben.
Ne tévesszük össze a római martirologiumot a szentek legendájával. Az előbbi hiteles adatoknak rövidre foglalt jegyzéke. Az utóbbi pedig ennek alapján készült, kiegészített és részletes életrajz; tágasabb tért nyit ez a hívő nép szívében és nyelvén élő hagyományoknak is, melyeket az Anyaszentegyház jegyzékbe nem szedett ugyan, de el sem vetett, sőt azoknak terjesztését magasabb és bensőségesebb céloknak segítő eszközként tekintélyével támogatva, megengedi, mert nem ellenkeznek szent hitünk tanaival, és épülésünkre s lelkünk emelkedésére szolgálnak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv