1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Logisztikai tudományos füzetek 3.

Védelmi logisztika

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Logisztikai Egyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 210 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Logisztikai Egyesület újra indítja a Logisztikai Tudományos Füzeteket. Az egyesület már 1998-ban elkezdte a tudományos füzetek kiadását, de az akkori lelkesedés, szakmai tudományos... Tovább

Előszó

A Magyar Logisztikai Egyesület újra indítja a Logisztikai Tudományos Füzeteket. Az egyesület már 1998-ban elkezdte a tudományos füzetek kiadását, de az akkori lelkesedés, szakmai tudományos támogatás és pénzügyi források csak két szám kiadására voltak elegendőek. Pedig az iniciatíva jókor született. 1997-ben alakult meg a Magyar Tudományos Akadémián a Logisztikai Albizottság a IV. Agrártudományok Osztálya Marketing Bizottságának keretében. Az akkori koncepció az volt, hogy a logisztikai füzetek a Logisztikai Albizottság konferenciáinak, tudományos rendezvényeinek elméleti eredményeit, tudományosan feldolgozott tapasztalatait fogja közreadni.
A megújuló Logisztikai Tudományos Füzetek szeretné ezt a küldetést tovább folytatni. Erre annál is inkább szükség van, mert a logisztikai tudományos közösség töredezni látszik. Megszűnt a IV. Osztály keretében éveken keresztül jól működő egységes logisztikai tudományos köztestület, és két Logisztikai Tudományos Albizottság is alakult az MTA VI. Műszaki Tudományok Osztálya és a IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya keretében. Az új helyzetben a Füzetek mindkét logisztikai tudományos csoportot egyaránt szolgálni szeretné, és a legszélesebb körű logisztikai szakterületek gondozását vállalja az interdiszciplinaritás jegyében. Erősíteni szeretné azt a hagyományt, hogy a tudományos füzetek továbbra is az MTA logisztikai albizottságainak szellemi pártfogásával jelenjen meg.
Az új kiadványokban azonban változás lesz az, hogy a tudományos logisztikai füzetek jobban és direktebben fogják szolgálni a logisztikai gyakorlatot, a tudományos ismeretek terjesztését, az ágazati-területi logisztikai kutatások ösztönzését, a logisztikai egyesületek közép és hosszú távú céljainak tudományos megalapozását. A korábbiaktól eltérően egy-egy füzetben csak néhány tudományos munkát (disszertációk esszenciáját, kutatási jelentéseket, műszaki-gazdasági újításokat, logisztikai vizsgálatokat, stb.) szeretnénk publikálni az egyes logisztikai diszciplínáknak megfelelő tematikus megosztásban.
A Logisztikai Tudományos Füzetek 3. száma a védelmi logisztika aktuális problémáiba enged betekintést. A katonai logisztikai problémák nem idegenek a magyar (polgári) logisztikai társadalom számára, hiszen a civil logisztika számos eredményt, tapasztalatot vesz át a katonai gyakorlatból. A Magyar Logisztikai Egyesületnek 15 éve van katonai logisztikai divíziója.
Napjainkban a magyar katonai logisztika számos kihívás előtt áll. Magyarország felvétele az Európai Unióba, NATO tagságunk hét éve, a nemzetközi biztonság globális problémái, és a szűkös költségvetési források folyamatosan megújulásra késztetik a védelmi logisztikát. A haderő logisztikai feladatainak internacionalizálódása, a hagyományos logisztikai ellátási formák polgári kihelyezése, a modern civil logisztikai koncepciók, eljárások és módszerek átvétele szoros kooperációra „ítéli" a katonai logisztikusokat a külföldi és hazai szakmai kollégákkal. A magyar polgári és katonai logisztika nagymértékben hozzájárult a hazánk NATO felvételéhez, EU tagságunk eléréséhez. Vissza

Tartalom

Befogadó nemzeti támogatás helyzete, eredmények, feladatok
JÁROSCSÁK MIKLÓS:
Szövetségi logisztika és nemzeti érdekérvényesítés _ 57
KASZA ZOLTÁN:
Ideiglenes kikötői létesítmények alkalmazása NATO műveletekben,_ 103
multinacionális logisztikai környezetben
RÉTI TAMÁS:
Katonai közlekedés és a NATO ______ 119
SZARVAS LÁSZLÓ:
A védelmi beszerzések reformja Nagy-Britanniában _ 183
(a katonai és a polgári logisztika változásai tükrében)
TURCSÁNYI KÁROLY:
Életrajzok __ 207
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Logisztikai tudományos füzetek 3.

Könyvtári könyv volt.

Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba
konyv