1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcstermesztés II.

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Képzőművészeti Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím: Kertészeti szakközépiskolák tankönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-336-651-8
Megjegyzés: Tankönyvi szám: K-552.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A gyümölcs betakarítása3
A gyümölcs érettsége és a szedési idő3
A szedés időpontját befolyásoló és meghatározó tényezők4
A szüret előkészítése, szervezése, lebonyolítása, eszközei5
A gyümölcs kézi szedése6
A gyümölcs kézi és gépi mozgatása7
A betakarítás eszközei7
A gyümölcs áruvá készítése12
A gyümölcs tárolása17
Összefoglaló kérdések19
AZ ALMAGYÜMÖLCSŰEK TERMESZTÉSE
Az alma termesztése23
Az almatermesztés jelentősége23
Az almatermesztés feltételei23
Az almatermesztés tájai25
Az almaültetvény létesítése25
A fajtákról általában25
Az alma főbb fajtáinak jellemzése és a fajta megválasztása28
Az alma telepítési rendszerei és művelési módjai30
Koronaformák37
Az alma- és a körtegyümölcs támberendezése41
A termőre fordulás gyorsítása42
Összefoglaló kérdések43
Az alma termesztéstechnológiája43
A termő almafák metszése43
A metszés gyakorlata46
A korszerűtlen termő almafák átalakítása48
Vegyszeres növekedés- és termésszabályozás50
Az alma tápanyagellátása51
A műtrágyázás52
A szervestrágyázás53
Az alma talajművelése53
Az alma öntözése54
Összefoglaló kérdések56
Az alma növényvédelme56
Károsodást kiváltó élettelen okok56
Károsodást kiváltó élő okok58
Összefoglaló kérdések67
Az alma kiváló minőségének biztosítása68
Az alma betakarítása, áruvá készítése, tárolása és ipari feldolgozása69
Betakarítás69
Áruvá készítés71
Az alma tárolása72
Az alma ipari feldolgozása74
Összefoglaló kérdések75
A körte termesztése76
A körtetermesztés jelentősége, helyzete76
A termesztés feltételei, termőtájai77
Körtefajták, fajtahasználat, fajtatársítás77
Alanyok83
A körte telepítési és művelési rendszerei84
A körte termesztéstechnológiája85
A termőfelület kialakítása, fenntartása85
Talajművelés86
Tápanyag-utánpótlás87
Öntözés88
A körte növényvédelme89
Összefoglaló kérdések92
A körte betakarítása, áruvá készítése, tárolása és feldolgozása93
Betakarítás93
Áruvá készítés95
Tárolás95
Feldolgozás97
Összefoglaló kérdések97
A birs termesztése98
A birstermesztés jelentősége98
A birstermesztés feltételei98
Birsfajták, fajtahasználat, fajtatársítás99
A birs termesztéstechnológiája100
Betakarítás101
Tárolás101
Feldolgozás101
Összefoglaló kérdések102
A naspolya termesztése103
A naspolyatermesztés jelentősége103
A termesztés feltételei103
A naspolya termesztéstechnológiája103
A CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSŰEK TERMESZTÉSE
Az őszibarack termesztése107
Az őszibarack-termesztés jelentősége és feltételei107
Az őszibarack termőtájai108
Az őszibarack-gyümölcsös telepítése108
A fontosabb őszibarackfajták és használatuk108
Az őszibarack telepítési módja és művelési rendszerei115
Az őszibarack koronaformái115
Az őszibarack termesztéstechnológiája120
A termő őszibarackfák metszése120
Termésszabályozás125
A csonthéjas gyümölcsösök ápolása126
Talajművelés126
Öntözés126
Tápanyagellátás127
A csonthéjas gyümölcsösök ápolása129
Az őszibarack növényvédelme129
Károsodást kiváltó élettelen, nem fertőző okok129
Károsodást kiváltó élő, fertőző okok129
Betakarítás, áruvá készítés, tárolás, feldolgozás136
Betakarítás136
Áruvá készítés137
Az őszibarack tárolása139
Az őszibarack ipari feldolgozása140
Összefoglaló kérdések140
A kajszi termesztése142
A kajszitermesztés jelentősége142
A kajszitermesztés feltételei143
A kajszigyümölcsös telepítése144
Alany és fajtahasználat144
A kajszi telepítési módja és művelési rendszerei148
Koronaalak149
A kajszi termesztéstechnológiája149
A fiatal és a termőfák metszése149
Gyümölcsritkítás150
A kajszi növényvédelme151
Károsodást kiváltó természeti tényezők151
Károsodást kiváltó fertőző okok152
Betakarítás, áruvá készítés, tárolás, feldolgozás153
Betakarítás153
Áruvá készítés154
Tárolás155
A kajszi ipari feldolgozása155
Összefoglaló kérdések156
A cseresznye és a meggy termesztése157
A cseresznye- és meggytermesztés jelentősége157
A cseresznye- és meggytermesztés feltételei, termőtájai157
A cseresznye és meggy alany- és fajtahasználata158
Alanyhasználat158
Fajtahasználat159
Termékenyülés, fajtatársítás160
A cseresznye és a meggy telepítési rendszere és művelési módja166
Koronaalak, metszés167
A gyümölcskötődés vegyszeres serkentése168
A cseresznye és a meggy növényvédelme169
Károsodást kiváltó természeti tényezők169
Károsodást kiváltó fertőző okok és kártevők169
Termésbetakarítás172
Szedés, osztályozás172
Gépi betakarítás173
Tárolás175
A cseresznye és a meggy feldolgozása175
Összefoglaló kérdések176
A szilva termesztése177
A szilvatermesztés jelentősége177
A szilvatermesztés feltételei, termőtájai177
Alany- és fajtahasználat178
Alanyok178
Fajták178
A szilva telepítési rendszerei és művelődési módjai183
Koronaalak, metszés183
Gyümölcsritkítás185
A szilva növényvédelme185
Kórokozók185
Kártevők186
A termés betakarítása, osztályozása, csomagolása, tárolása189
Betakarítás189
Osztályozás190
Csomagolás190
Tárolás190
A szilva feldolgozása190
Összefoglaló kérdések191
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv