1.039.826

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kábelipari Közlemények 1978.

Szerző

Kiadó: Magyar Kábel Művek
Kiadás helye: Budapest-Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím: Kábelipari Közlemények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A most megjelenő közlemény vállalatunk fejlődésére és feladataira utal. Az elkövetkezendő években vállalatunk rendkívül jelentős erőfeszítést tesz arra vonatkozólag, hogy a magyar népgazdaság... Tovább

Előszó

A most megjelenő közlemény vállalatunk fejlődésére és feladataira utal. Az elkövetkezendő években vállalatunk rendkívül jelentős erőfeszítést tesz arra vonatkozólag, hogy a magyar népgazdaság kábeligényét messzemenően kielégítse, s eddig is jelentős exportját nagymértékben növelje. Ezt szolgálja egyrészt új termékeink bevezetése, meglévő termékeink korszerűségének növelése, az egységes gyártmányszerkezet kialakítása. E nagy feladathoz azonban korszerű gép, korszerű technológia, szervezett munka szükséges. Az aláírt több mint 3 milliárdos hitelszerződés vállalatunk fejlődésének anyagi alapját biztosítja. Törekszünk arra, hogy az adott lehetőségekkel messzemenően éljünk, minőségileg, mennyiségileg, összetételen, szervezetileg nagyot lépjünk előre, ugyanakkor nívós kereskedelmi és közgazdasági politikát folytassunk. Ez a cél feladat határozza meg ugyancsak kutató, tudományos munkánk feladait, és ilyen irányú továbblépésünket mutatja e megjelenő közleményünk tematikája is. Vissza

Tartalom

Sitkei László: Szálszakadásjelző készülék kábelgyártó berendezésekre5
A kábelgyártás egyik alapvető problémája (megoldása) a cikk szerinti kapacitív elven működő készülékekkel is megoldható, egyben lehetőség nyílik az érzékelőkkel vezeték nélküli kapcsolatot fenntartani.
Sitkei László - Élő Gábor: Egyenáramú hajtásszabályozó kábelgyártó gépekhez19
Az intenzív fejlesztési program részeként automatizáljuk gépparkunkat. E nagy munka fontos lépéseként egységes rendszerbe kívánjuk helyezni a szabályozott hajtásokat is. Cikkünk az Automatizálási Osztály által kifejezett hajtásszabályozókat ismerteti.
Abonyi Endre: Számítógépes szükséglettervezés a kábeliparban35
A kábelgyártás sajátosságai a szervezésben és a számítástechnikában a szakirodalomban fellelhető - általában gépipari - módszerek átfogalmazását és módosítását követelik meg. A kábelipar, a számítógépek és matematikai módszerek eredményes felhasználására széleskörű lehetőségeket nyújt. Az MKM szervezői többéves számítástechnikai kutató-fejlesztő munkába kezdtek. A cikk az elért kezdeti eredményeket kívánja bemutatni.
Ritecz József: Kábelipari alapanyagok minősítésének néhány időszerű kérdése43
A vállalati hatékony gazdálkodás egyik fontos része a jó minőségű gyártás elérése. A veszteségek optimális szinten való tartása szempontjából kiemelt szerepe van a gyártásra felhasznált alapanyagok gyártás előtti minősítésének, vagyis az idegenáru átvételnek.
Berzi Edit: Műanyagbázisú szigetelőlakkok molekulasúlyeloszlásának hatása a kialakult lakkfilm tulajdonságaira55
Tereftálsavas poliészter bázisú gyanták molekulasúly eloszlásának meghatározása. Hogyan változik a molekulasúly elosztás függvénye azon gyanták esetén, melyeknél a tárolás folyamán stabilitási problémák léptek fel.
Malek Jenő: Az MKM központi telephelyének villamosenergia-ellátása 10 KV középfeszültségen történő díjelszámolás esetén63
A kis- és középfeszültségű teljesítmény összehasonlítása, a középfeszültségű elszámolás műszaki és gazdasági feltételei.
Madarász László: A Magyar Kábel Művek 1976-82. évi rekonstrukciós fejlesztése69
A Magyar Kábel Művek rekonstrukciós beruházásával a dinamikus fejlődés feltételeit kívánja biztosítani, annak érdekében, hogy a belföldi és külföldi kábeligényeket megfelelő mennyiségben és minőségben ki tudja elégíteni.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv