A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anyanyelvi gyakorlófüzet 3-4. osztály

Helyesírás, nyelvtan, szövegértés/8-10 éveseknek - általános iskola 3-4. osztály

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Tankönyvcsomag
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-19-4453-2
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 00361-461/F.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Kisdiák!

Az Anyanyelvi feladatgyűjtemény című kötetet a 3-4. osztályos anyanyelvi tananyag megtanulásához, gyakorlásához ajánlom Neked segítőtársként.
Miről olvashatsz a különböző... Tovább

Előszó

Kedves Kisdiák!

Az Anyanyelvi feladatgyűjtemény című kötetet a 3-4. osztályos anyanyelvi tananyag megtanulásához, gyakorlásához ajánlom Neked segítőtársként.
Miről olvashatsz a különböző fejezetekben? A gyakorlatok bevezetnek a szófajok és a mondatok világába. Sok játékos feladat segít megtanulni, gyakorolni a helyesírásukat. A gyakorlatok szövegében kalandos meséket, izgalmas leírásokat is olvashatsz különleges növényekről és állatokról, érdekes emberekről. Remélem, hogy a sok egyszerű gyakorlattal könnyen megbirkózol. Alkalmad lesz szórejtvényeket is megfejteni, ezeknek a feladatoknak a megoldását megtalálod a Szöveggyűjtemény című fejezetben. De csak a megoldás után lapozz ehhez a fejezethez!
Mindannyian tudjuk és látjuk, hogy másak a mai kisdiákok, mint a régebbi idők gyermekei. Te már valószínűleg könnyedén tudod használni a mobiltelefont, a számítógépet, ezért a feladatgyűjteményben találsz olyan gyakorlatokat is, amelyekben SMS-t vagy e-mailt kell írnod, sőt a számítógépen is gyakorolhatod a helyesírást. Ha nincs lehetőséged számítógép használatára, akkor ezeket a feladatokat megoldhatod a könyvben is.
A gyakorlatok többségét előveheted akár otthon, akár az iskolában az anyanyelvi órán. Mivel minden kisdiák szeret a társaival beszélgetni, néhány olyan feladatot is találsz ebben a könyvben, amelyet a padtársad vagy több osztálytársad segítségével kell megoldanod. Ha pedig elfáradtál, keresd azokat a feladatokat, amelyekben felállhatsz a helyedről, egy kicsit mozoghatsz! Képzeld, még a helyesírást is lehet szaladgálva gyakorolni!
Remélem, hogy a feladatgyűjtemény gyakorlatai segítenek Neked abban, hogy megismerd és megértsd a magyar nyelv titkait, könnyedén tudj társaiddal és a felnőttekkel szót érteni, anyanyelvi tudásod gazdagodjon, és legfőképpen: szeress anyanyelveddel játszani.
Vidám és eredményes anyanyelvtanulást kívánok!

A szerző Vissza

Tartalom

Bevezető3
A szófajok és helyesírásuk5
A főnév5
A névelő16
A névutó18
Az ige20
A főnévi igenév38
A melléknév39
A számnév47
A névmások51
Ismételjünk!54
A hangoktól a mondatokig54
A szöveg titka60
Szöveggyűjtemény77

Antalné Dr. Szabó Ágnes

Antalné Dr. Szabó Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Antalné Dr. Szabó Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv