1.035.766

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ju-jitsu

(nem csak) nőknek

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Sportpropaganda Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-7542-94-9
Megjegyzés: Gazdagon illusztrálva fekete-fehér fotókkal. Német nyelvű előszóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kelemen Istvánt személyesen ismerem és tudok a ju-jitsuval kapcsolatos tevékenységéről. A modern ju-jitsut segítségemmel vezette be Magyarországon, tartottunk már néhány közös tanfolyamot is. Tagja... Tovább

Előszó

Kelemen Istvánt személyesen ismerem és tudok a ju-jitsuval kapcsolatos tevékenységéről. A modern ju-jitsut segítségemmel vezette be Magyarországon, tartottunk már néhány közös tanfolyamot is. Tagja a világszövetségnek és Magyarországon egyedül ő illetékes képviselni a World Ju-Jitsu Federation-t.
Sikerült jó könyvet írnia, melyben speciális témát dolgozott fel, „önvédelem (nem csak) nőknek" címmel.
Ez napjainkban jelentős probléma. Minden nő számára fontos, hogy alkalmatlankodás, fojtogatás, átkarolás és erőszakoskodás ellen védekezni tudjon. Ez a könyv a lehetőségek széles skálájával foglalkozik, melyet nem csak nők, de férfiak is tudnak használni. Vannak itt tipikus támadások nők ellen, olyan támadások, melyeket a férfiak különböző módon hajtanak végre, mint ütő támadások, késsel végrehajtott támadások, botütések stb. A nők védekezésül minden esetben felhasználhatnak esernyőt, vagy botot. A szerző e tekintetben több példát is bemutat.
A jogos védelem témakörét is tárgyalja a könyv. Egy harmadik személynek jogos védelem esetén segíteni nem is olyan nehéz, mint ahogy azt sokan gondolnák. Ennek módját azonban csak folyamatos gyakorlással lehet elsajátítani.
A ju-jitsu speciálisan nőknek hasznos alkalmazását csak jó iskolában, vagy egyesületben lehet elsajátítani bármely korosztálynak. Ha a tréningpartner férfi, annak képzettnek és kellő kontrollal rendelkezőnek kell lennie. Ütni mindenki tud. Az nem művészet. A művészet valójában a technika, a kivitelezés és az eszközök megválasztásának harmóniájából áll.
A modern ju-jitsunak az az erénye, hogy egyesíti a budoművészetek különböző ágait és, hogy alkalmazhatjuk kemény és lágy módszer szerint is. Vissza

Fülszöveg

Ez a sport minden további nélkül űzhető a többi budo sporttal együtt (karate, judo, taekwon-do). A ju-jitsu ezeket mintegy összefoglalja, ezért sokoldalúbb és tágabb lehetőséget nyújt a védekezésre.

Kelemen István

Kelemen István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kelemen István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv