1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bessenyei-tükör

1772-1982

Szerző
Lektor

Kiadó: Bessenyei György Tanárképző Főiskola
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 400 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Olykor könyvek és életművek egyaránt különös és sajátos pályát futhatnak be. Így a Bessenyei-sors és a Bessenyei-oeuvre is - a kortársi megjegyzésektől és méltatásoktól kezdve az immár több mint két évszázad módosító és alakító, újraformáló és átértékelő folyamatán át a mai irodalom-kritikák és tanulmányok minősítéseiben megfogalmazódó értékelésekig - rendkívül változatos színskálán, nagy kilengésű értékítéletekben, nemegyszer ellenkező előjelű felfogásokban, az adott korok tudományos vagy divatos esztétikai nézetei szerint hol a romantikus historizmus, vagy a pozitivizmus, a nemzeti jelleget hangsúlyozó tendenciák vagy a szellemtörténet, illetve a marxizmus szemléleti rendszerekben, de változatlanul talányosan, szűnni nem akaró érdeklődést keltve, kutatói izgalmakat és az újrafelfedezés örömét egyaránt kiváltó komplexitásában bukkan elő.

Bánszki István

Bánszki István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánszki István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv