1.035.352

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütőipari technológia III.

Élelmiszeripari szakközépiskolák tankönyve/Az 1914-7 sütőszakma számára

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 125 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-232-174-X
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal. Tankönyvi szám: É-368/III.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Péksüteménygyártás
A péksüteméyn fogalmának meghatározása7
A péksüteménygyártás nyersanyagainak technológiai tulajdonságai7
Termékcsoportok8
A termékcsoportok anyagfelhasználása9
A péksütemények anyagnormája10
Tésztakészítés13
A tésztakészítés technikája13
Vizestészták14
Tésztakészítés közvetett eljárással15
Tésztakészítés közvetlen eljárással, szakaszos üzemű berendezéssel17
Tésztakészítés közvetlen eljárással, folytonos üzemű berendezéssel18
Tejestészták21
Tésztakészítés közvetett eljárással23
Tésztakészítés közvetlen eljárással, szakaszos üzemű berendezéssel24
Tésztakészítés közvetlen eljárással, folytonos üzemű berendezéssel25
Dúsított tészták26
Tésztakészítés közvetett és közvetlen eljárással28
Tojással dúsított tészták29
Brióstészták31
Kakaós foszlóskalács-tészta33
Kevert kuglóftészta34
Omlós tészták36
Édes alaptészták38
Sós, tepertős alaptészta38
Leveles tészták40
Alaptészta-készítés40
Az alaptészta rétegezése44
Tésztafeldolgozás52
A tészta osztása kézi és gép működésű osztógéppel52
A tészta osztása és gömbölyítése szakaszos és folytonos működésű osztó-gömbölyítő géppel53
A tészta mechanikai károsodását korlátozó tésztamutatók54
A tésztagömböt továbbformáló gépek55
Tésztafeldolgozó gépsorok56
Zsemletésztát feldogozó gépsorok57
Kiflitészta-feldolgozó gépsorok58
Siózsemletészta-feldolgozó gépsor58
Tésztafeldolgozás nyújtógéppel62
Az előnyújtott tészta feldolgozása63
Nyújtógéphez kapcsolódó gépsorok63
Töltelékkészítés65
Kelesztés67
A kelesztés időtartamát meghatározó tényezők67
Szakaszos kelesztés68
A vetés-előkészítés technikája68
Sütés70
Sütési (sütésigényességi) egyenértékek71
Tárolás, szállítás72
Teasütemény-tészták
Gyúrt, omlós teasütemény-tészták75
Kevert, omlós tészták77
Felvert tészták79
A teasütemény-tészták feldolgozása és sütése82
A kenyér táplálkozás-élettani jelentősége Diétát kiegészítő sütőipari termékek
Rostban gazdag diétás kenyerek90
Graham-kenyér90
Szénhidrátszegény, diabetikus termékek92
Nátriumszegény diétás kenyér94
Gliadinmentes (gluténmentes) kenyér96
A sütőipari termékek minősítése
A kenyér és a péksütemény érzékszervi tulajdonságai99
Fizikai tulajdonságok100
Kémiai jellemzők101
A kenyér savfoka és konyhasótartalma101
A péksütemények konyhasótartalma, zsírtartalma és cukortartalma102
Termelési és munkaszervezési alapismeretek
A kemencék teljesítőképessége (kapacitása)106
A kemencék tényleges teljesítőképessége107
Szakaszos üzemű, rögzített sütőfelületű kemencék teljesítőképessége109
Mozgó sütőfelületű, visszahordó rendszerű kemencék teljesítőképessége111
Folyamatos üzemű, áthordósütőfelületű kemencék teljesítőképessége112
Folytonos üzemű alagútkemencék teljesítőképessége113
A sütést megelőző technológiai szakaszok berendezéseinek és gépeinek teljesítőképessége116
A raktártér és a nyersanyag-előkészítő berndezések méretezése116
A tésztakészítő berendezések teljesítőképessége117
A tésztafeldolgozó gépek teljesítőképessége118
Kelesztő- és készterméktárolóeszköz-szükséglet119
A gyártás ütemezése, ütemidő-számítás. A kemencék sütési üteme120
A tésztakészítés és a tésztafeldolgozás ütemezése121

Dr. Schneller Margit

Dr. Schneller Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Schneller Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv