1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mipam

Az öt bölcsesség lámája/Tibeti regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Isis Irodalmi Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Általános Nyomda és Grafikai Intézet Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Táborunk mellett egy magaslaton Yongden lámával beszélgettem. Embereink már az éjszakai pihenőre készülődtek.
Fogadott fiam többször járt Tibet határain túl és Nyugat világa már megérintette.... Tovább

Előszó

Táborunk mellett egy magaslaton Yongden lámával beszélgettem. Embereink már az éjszakai pihenőre készülődtek.
Fogadott fiam többször járt Tibet határain túl és Nyugat világa már megérintette. Néhány Tibetről írt könyv is került már kezébe. Éppen ezekről esett szó.
Ezt kérdezi: - Miért ír az olyan ember Tibetről, aki sohasem járt itt, semmit sem tud erről az országról, lakóinak erkölcseiről? Könyveikben hemzsegnek a hamis adatok. Az egyik leírja, hogy Lhassa könyvékén pálmaligetek vannak; a másiknál remetéink és az istenek négykezest játszanak zongorán; sőt olyan zseniális krónikás is akad, aki elmeséli, hogy bizonyos alkalmakkor egy szerzetes ruhástól beleugrik a kolostori nagy tea-üstbe, ebben megfőzik, szerzetes-testvérei pedig vígan lakmároznak e kannibál-levesből. Hát Nyugat embere olyan hiszékeny, hogy ezeknek a meséknek hitelt ad? Vissza

Fülszöveg

Az első tibeti regény, amit tibeti láma írt és a kitűnő francia írónő és buddhista szerzetesnő: Alexandra David-Neel nyujt át az európai olvasónak. Ennek a remekműnek minden sorában ott lüktet Tibet varázslatos légköre, a Himaláya szörnyű szépsége és az emberi lélek viharzó és elcsendesülő érzelemvilága. - Mipam, a kis pásztorfiú elindul a végzet útján. Keresi azt az országot, ahol az emberek szeretik egymást és minden élőlényt. Sokáig hasztalan keresi, míg végül hosszú vergődés után megtalálja - önmagában. Csak a lélek mélyéig ható nagy élmény rázza meg ennyire az embert, mint ez a finom szövésű, tiszta vonalú költői írás. Szórakoztat, tanít és a léleknek utat mutat. Tibet, az élet tudója, üzen ebben a bölcs és lebilincselő írásban az útkeresés tétovaságában botladozó civilizált Európának.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv