1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erzsébet királyné kiséretében

Szerző
Róla szól

Kiadó: Szent-István-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Stephaneum R. T. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sietnek az évek. Amint elsuhannak felettem, úgy érzem, mintha a légáram, mit suhogó szárnyuk felém hajt, mind hüvösebbé válna. Meg-megborzongok. A nedves ősz, a hideg tél küldi felém a közelből bús... Tovább

Előszó

Sietnek az évek. Amint elsuhannak felettem, úgy érzem, mintha a légáram, mit suhogó szárnyuk felém hajt, mind hüvösebbé válna. Meg-megborzongok. A nedves ősz, a hideg tél küldi felém a közelből bús üdvözletét. Sietnem kell, mert siet az élet.
Ilyen gondolatok közt vettem elő anyámhoz írt leveleimet, hogy belőlük merítve, megírjam ezt a kegyeletes munkát, melynek megirására életem legnehezebb óráiban fogadalmat tettem.
A levelek, kivétel nélkül, azon időkből valók, melyekben én Felséges Asszonyunk, Erzsébet Királyné szolgálatában álltam; ezek nyomán haladnak e följegyzések, hiven kisérve Őt a sirig.
Tudom, hogy tollam gyönge, de mégis érzem, hogy jó munkát végeztem.
Az a szerencsés ember, kinek majd sikerülni fog az Ő fenséges alakját igaz valóságában, sugárzó költőiségében megörökíteni az utókor számára, előveszi e szerény följegyzéseket és vonásokra lel benne, melyek nélkül az Ő képe nem volna teljes, talál benne megnyilatkozásokat, melyek az Ő áldott lelkének mélyéből valók. S engem boldogít a tudat, hogy ily módon szeretett Királyném alakjának méltó megörökítésében ott munkált az én iránta érzett rajongó szeretetem is.
És most e munkát közrebocsátva, kötelességet vélek leróni azzal, hogy itt a nyilvánosság előtt mondok köszönetet egy szives, jó barátnak, ki az én irásomat türelemmel simítgatta és igyekezett beléjök némi rendet vinni. Ha talán nem is könnyű, de tudom kedves volt neki ez a kegyeletes munka, melyben bánatos lélekkel, sirig kisérhette szeretett Királynénkat, ki a mi nemzetünknek őrző angyala volt.
Szobráncz, 1908. szeptember 10-én.
Sztáray Irma grófné Vissza

Sztáray Irma

Sztáray Irma műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sztáray Irma könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv