1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátósok kézikönyve 1-2.

Vendégcsalogatás, -megtartás, szakma, gazdálkodás, személyzet

Szerkesztő

Kiadó: Raabe Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Kapcsos keménykötés
Oldalszám: 940 oldal
Sorozatcím: Lapozni-Megtalálni
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 963-8518-16-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Infotéka
Naptárak
Ünnepnapok és az iskolai szünetek rendje Ausztriában és Németországban
Fontos címek
Cégbíróságok
Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Társadalombiztosítási Igazgatóságok
Állami és Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
Szerzői Jogvédő Hivatal
Kamarák
Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség
Magánnyugdíjpénztárak
Magyar Turizmus Rt. regionális marketingigazgatóságok
Fogyasztóvédelmi felügyelőségek
Vám- és Pénzügyőrség
Szakma
A vendéglátó-ipari üzletek és kereskedelmi szálláshelyek működtetéséhez szükséges engedélyek és egyéb iratok
Szakmai szervezetek
Vendéglátó-ipari szolgáltatások
Franchise-átadó szervezetek
Árak, áradatok
Jegybanki alapkamat változásai
Elszámolható üzemanyagár-változások
Minimálbér-változások
Jogdíjtételek
Egyéb
APEH-számlaszámok
Új SZJ-számok
Szakmai szervezetek
Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Magyar Vendéglátó és Turisztikai Minőségbiztosítási Szakértők Egyesülete Baranyai György
Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
HACCPiNFOKLUB Kamocsai Gábor
Étrend Magyar Konyhafőnök Egyesülete Sándor Dénes
Üzemeltetés
Előírások, engedélyek
Hatósági engedélyek Dr. Drábik László
Ellenőrzés - fogyasztóvédelem Szűcs András
Az üzletek működésének tűzvédelmi előírásai Szedlák József
Munkabiztonság a vendéglátásban Kollárszky Liza
A fagylalt és a jégkrém előállítása, valamint forgalmazása Zoltainé Ombódi Anna
A vendéglátó üzletek kategóriába sorolása és a szálláshelyek osztályba sorolása Szűcs András
Környezetvédelmi előírások a vendéglátó-iparban Petrovics Zsolt
Árusítás közterületen Dr. Drábik László
A gyorskiszolgáló vendéglátóüzletek vonatkozó új rendelkezések Dr.Drábik László
Kockázatelemzés Kollárszky Liza
A működési feltételek változása a vendéglátóiparban Dr. Drábik László
Az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos jogi szabályozás áttekintése az uniós csatlakozás időpontjában
A kereskedelmi szálláshelyek új szabályai Dr.Drábik László
Az üzlethelyiségen kívüli árusítás módozatai és feltételei Dr. Drábik László
Az üzletek szeszesital-forgalmazása Dr. Drábik László
Ellenőrzési tapasztalatok 2005-ben Thurzó Katalin
Kerekesszékkel a vendéglőben Francz Magdolna
Közegészségügy
A vendéglátás higiéniája Kollárszky Liza
A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer Kollárszky Liza, Mayer Gyöngyi
ÁNTSZ-előírások és ellenőrzés a vendéglátásban Dr. Szabó Mária
Az élelmiszer-előállíáts és -forgalmazás új feltételei Thurzó Katalin
A HACCP-rendszer bevezetésének néhány gyakorlati kérdése Mayer Gyöngyi
Új törvények, rendeletek Kollárszky Liza
A HACCP-rendszer megvalósítása és működtetése Dömötör Miklós
HACCP a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Drábik László
Munkautasítások elkészítése Dr. Martos György
Üzleti termékek, technológiai műveletek Dr. Martos György
Élelmiszer-biztonsági veszélyek és azok elemzése a termékkészítés során Dr. Martos György
A HACCP-rendszer tárgyi és személyi feltételei Dr. Martos György
A dokumentáció és a napi gyakorlat Dr. Martos György
A Biofilter Kft. vendéglátósok részére nyújtott szolgáltatásainak bemutatása Véh Mónika
Új jogszabályok a vendéglátás higiéniai feltételeire vonatkozóan Zoltainé Ombódi Anna
Az élelmiszerek jelöléséről Zoltainé Ombódi Anna
Közétkezésre vonatkozó különleges higiéniai és egyéb szabályok Zoltainé Ombódi Anna
Változások 2006. január 1-jével Zoltainé Ombódi Anna
Kártevők elleni védekezés Zoltainé Ombódi Anna
Munkaruhák, védőruhák ellenőrzése Zoltainé Ombódi Anna
Általános jogi kérdések
Amit a vállalkozási formákról tudni kell Dr. Miklóssy Sándor Zoltán
Bérleti jog, bérleti szerződés Dr. Markója Péter
A szállodában érvényesülő kártérítési felelősség Dr. Havasi Ágnes
Szerződést biztosító mellékkötelezettségek Németh Péterné dr.
Egyes fontosabb eljárásjogi minták Dr. Székely László
A szerződések teljesítésének egyes biztosítékai Dr. Drábik László
A vendéglátással összefüggő vagyon elleni és gazdasági bűncselekmények Dr. Diós Erzsébet
A hitelező védelme Dr. Diós Erzsébet
A hitelező védelme 2. Dr. Diós Erzsébet
Új közigazgatási eljárási törvény Dr. Oláh Zsófia
A szerzői jog Dr. Faludi Gábor
Biztosítás, biztonság
Biztosítási alapismeretek Keresztessy Zoltán
Személyzet
Munkajog
Az idénymunka, a rövid ideig tartó és a részmunkaidős foglalkoztatás Somodi Istvánné dr.
A rendes szabadság, a betegszabadság és egyéb munkaidő-kedvezmények Molnárné dr. Nagy Ágnes
A munkaügyi ellenőrzésről Dr. Bende Márta és Gáspár Imréné dr.
A Munka Törvénykönyve Farkas Zsuzsanna
Munkaköri leírások 1. Kalmár György
Munkaköri leírások 2. Kalmár György
TB
A társadalombiztosítási jogszabályok változásai Farkas Zsuzsanna
Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása Farkas Zsuzsanna
A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos jogszabályi változások 2003-ban Dr. Szebelédi Ferenc
Diákok és nyugdíjasok foglalkoztatása a vendéglátóiparban Molnárné dr. Nagy Ágnes, Berkesné Cs. Kis Éva
Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak Dr. Szebelédi Ferenc
Képzés
Képesítési feltételek a vendéglátóiparban Dr. Drábik László
Pincérek a tűzvonalban Kurt Fischer
Pincérek a tűzvonalban 2. Claus Sieling - Armin Poggendorf
Szakképzési lehetőségek a vendéglátó-ipari szakmákban
Szakképzési lehetőségek az idegenforgalmi szakmákban
Tanulók gyakorlati képzése, foglalkoztatása Kovács László
Munkaruha
Munkaruha, védőruha Kollárszky Liza
Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet Kollárszky Liza
Vezetés
Alapkérdések
Vezetői felelősség jogi oldalról Dr. Markója Péter
Mit tudnak jobban az idős munkatársak? Rolf Leicher
Ismeri-e a vezető a beosztottja igényeit? Axel Thiele
Irányítás
Hogyan ösztönözzük munkatársainkat a bírálattal? Prof. dr. Udo Stopp
Hogyan kerüljük el a konfliktusokat a beosztottjainkkal? Rolf Leichner
A vezetői utasítások érvényesítése Rolf Leichner
Vezetői döntések és beosztotti kifogások Rolf Leichner
Pénzügyek
Gazdálkodás
Árképzés a vendéglátásban Thurzó Béláné
Elszámoltatás a vendéglátóüzletekben Mayer Gyöngyi
Selejtezés Thurzó Béláné
Bankszámlavezetés Divéki Éva
Az áfa-visszatérítés gyakorlata Ihász Zsolt
A pénzmosásról és a valutaváltásról szóló új rendeletek Ihász Zsolt
Vámjogszabályok a turistaforgalomban Ihász Zsolt
Finanszírozás
Üzleti terv és hitelpályázat Bogyó István
Lízing Jánosi Kornél
A franchise mint vállalkozás Bogyó István
A turizmust és a vendéglátást támogató hazai és uniós pályázatok Fekete Edit
Bankkártyák a vállalkozásoknál Bogyó István
A kis- és középvállalatok részére elérhető finanszírozási források Ihász Zsolt
A pályázatfigyelés Dr. Martos György
A pályázati dokumentáció elkészítése és beadása Dr. Martos György
Pénzügyi előírások
Bizonylatok, nyilvántartások Thurzó Béláné
Könyvvizsgálat Tóth Sándorné
Számlázási szabályok Dr. Kerekes Anikó
A számviteli törvény változásai Jasku Zsolt
Iratmegőrzés, iratmegsemmisítés a magyar jogban Dr. Kalocsai Katalin
Beruházás
Pláza(láz), franchise, vagy önálló egység? Végh Péter
Vállalkozóvá válni Máyer Gyöngyi
Adózás
Adófajták
A társasági adó és az osztalékadó Kristóf Andrásné dr.
Személyi jövedelemadó Monori Mihály
Az adótörvények 2005. évi változásai Thurzó Béláné
Egyéb elvonások
A vendéglátás helyzete a magyar gazdaságtan Thurzó Béláné
A 2006. évi adóváltozások hatása a vendéglátóvállalkozásra Thurzó Béláné
A szervizdíj és a borravaló Thurzó Béláné
Adótanácsok
Kapcsolatunk a könyvelővel Tóth Sándorné
Vendégcsatolás
Helyzetelemzés
Vállalkozásunk pozicionálása Dr. Kovács Tibor
A vendégek elégedettségének felmérése Szántó András
Üzletpolitika
Marketing a vendéglátásban Szántó András
A marketing eszközei Szántó András
Szállodai marketing Dr. Schablik Vilmos
Internetkávézók Timaffy Lilla
Szezonalitás a vendéglátóiparban Baranyai György
Szezonalitás a kereskedelmi szálláshelyeken Palancsa Attila
A vendéglátó-ipari üzletek sikeres telepítésének tényezői Robert Schäfer
A fiatalok utazásai és fogyasztási szokásai Fekete Edit
Arculat
A vállalati arculat szerepe a vendéglátásban Szántó András
Ahány ház, annyi hangulat Voleszák Zoltán
Vendéglátóegységek a fogyasztók nyomában Varga Tímea
Az internet és a vendéglátás 1. Forgách Géza
Vendéglátás
Dohányzó és nem dohányzó vendégek egymás mellett
Növények az éttermekben és a kerthelyiségekben Szász Zsuzsanna
Nemdohányzók védelmében Thurzó Katalin
A belsőépítészet szerepe a vendéglátásban Voleszák Zoltán
Kommunikáció
Hogyan lesz a vendégből törzsvendég? Dieter Hasenkamp
Vendégtípusok Bálint Bence
A reklám szerepe és módszerei a vendéglátásban Szántó András
Vendéglátós hirdetések térképeken, útikönyvekben Bába Imre
Főzőiskola törzsvendégeknek Juliane S. Köhl
A vendéggel minden helyzetben udvariasan Rolf Leicher
Árpolitika
Ár az étlapon Dr. Armin Poggendorf
Szervezés
Beszerzés, készletezés
Beszerzés és készletgazdálkodás Mayer Gyöngyi
Textíliák Major Henriette
Konyha
Termékkészítés Sándor Dénes
Convenience food Voleszák Zoltán
A konyhatechnológia új útjai Voleszák Zoltán
Értékesítés
Új vonások az értékesítésben Endrődy Gábor
Étlapról étrendről és ezek készítéséről Szigeti Andor
Szabályok és lehetőségek a tálalásban Voleszák Zoltán
Ügyvitel a szállodában Fehér Tamásné
Ételek neve angolul és németül Horling Katalin
Amikor pénz helyett üdülési csekket fizeta vendég Thurzó Béláné
Étkezési utalvány és természetben nyújtott melegétkezés Thurzó Béláné
Irodaszervezés
Telekommunikáció a vendéglátóiparban Bodnár Péter
Létesítés, bővítés
Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban I. Martos György
Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban II. Martos György
A terasz Kövessy Szabolcs
Technika
Gépek, berendezések
Korszerű technológia kis alapterületen Dr. Martos György
A vendéglátóhelyek szellőztetése Szalay Zoltán
A pénztárgépek fajtái Tubai Tamás
A sokkoló hűtők Timaffy Lilla
Edénymosogató gépek a technológiai rendszerben Dr. Martos György
Nyersanyag- és késztermékmaradvány kezelése Dr. Martos György
Biztonságtechnika Timaffy Lilla
Számítástechnika
Számítástechnika a vendéglátóiparban Kovács László
A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola éttermeiben használt renszer
A NovoHost-AM éttermi pincér- és pénztárgépterminál-rendszer
Flexys számítógépes rendszerek
Megjelenés az interneten Timaffy Lilla
Gasztronómia
Irányzatok
A görög konyha Argiropulu Elefteria
Gyógyélelmezés a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Zajkás Gábor
Allergiás vendég az étteremben Dr. Barna Mária
A vallások és az étkezés I. Tusor András
A gasztronómia történetéről Tusor András
A magyar konyha kialakulása és jellemzése Tusor András
A francia és az angol konyha Tusor András
A mediterrán konyha Tusor András
Korszerű táplálkozási formák Tusor András
A német nyelvterület konyhái Tusor András
A balkán varázslatos ízvilága Tusor András
A szláv konyha Tusor András
A legnagyobb ínyenc és életművész: Krúdy Gyula
A skandináv népek konyhája Tusor András
A kínai konyha Tusor András
Italok
Borismeret Hoffman Ottó
A sör és a gasztronómia Kovács Gábor
Koktélkészítés Lajsz András
A kávé Dr. Mórik Gyula
A borok ajánlása, felszolgálása és tárolása Horváth Csaba
A bortörvény előírásai Horváth Csaba
A borok érzékszervi vizsgálata Horváth Csaba
Néhány szó az emésztésről és a digesztívekről Voleszák Zoltán
Éttermi asztalkultúra
Gondolatok a látványkonyháról Voleszák Zoltán
Önkiszolgáló értékesítés magas színvonalon? Dr. Martos György
A terítés régi és új szabályai Voleszák Zoltán
Adventtől kiskarácsonyig Voleszák Zoltán
Rendezvények
Rendezvényszervezés házon kívül Novák László
Menü-összeállítás Molnár László
Versenyeztetés a gasztronómiában Kelemen Tamás
Banketting Dömötör Miklós
A bálok szervezéséről Mészáros Tibor - Voleszák Zoltán
Vendéglátás a szabad ég alatt Voleszák Zoltán
Vendéglátás télidőben Voleszák Zoltán
Esettanulmányok
Vendéglátás
Vendéglátásunk vendégszemmel Fritz Hämel
Helyi specialistások az étlapon Ulrike Benz - Reiner Schechter
A Rozmaring felvirágzása Francz Magdolna
Üzemeltetés
A Szarka Fogadótól a Kristály Szállóig Szabó Zoltán
A Kolping Családi Hotel Kutai Dóra, Timaffy Lilla
Új szállodai szolgáltatás: wellness Kutai Dóra
Mi legyen a magyar kastélyokkal? Fekete Edit
Újdonságok a magyar gyógy- és wellness kínálatban Fekete Edit
A megújulás elengedhetetlen Fekete Edit
Viselkedéskultúra
Etika
A vendéglátás etikája Dr. Kardos Lea
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe
Tárgyalás, levelezés
Idegen nyelvű levelek
Hivatalos levelek a karácsonyi és újévi időszakban három nyelven
Fizetési felszólító levelek három nyelven
Európai Unió
Az Unió kapujában
Turizmus és vendéglátás az Európai Unióban Kovács Balázs, Tusor András
A magyar vendéglátás helyzete az uniós csatlakozás után Dr. Drábik László
Élelmiszer-biztonság Szeitzné Dr. Szabó MÁrta
Adózás az Európai Unióban Ihász Zsolt
EU: Pályázni muszáj... Kádár Elza
Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után Ihász Zsolt
Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után (2.) Ihász Zsolt
Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti tevékenység az uniós csatlakozás tükrében Szűcs András
Csatlakozás után
A vendéglátó-vállalkozások szerepe a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia szerint Kovács Balázs és Soproni Gyula
ÁNTSZ-előírások uniós szemmel Szeitzné dr. Szabó Mária
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv