kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 156 oldal |
Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 41 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 21 fekete-fehér ábrával illusztrált. A könyv tankönyvi száma: J 6-194. Kézirat. |
Mikroorganizmusok osztályozása | 5 |
Gombák osztályozása | 8 |
Baktérium osztályozása | 14 |
Törzsizolálás | 20 |
Mikroorganizmusok testanyagának összetétele | 26 |
Törzsfenntartás | 29 |
Mikroorganizmusok tenyésztésének laboratóriumi módszerei | 32 |
Mikroszkópizálás | 37 |
Szövettenyésztés | 39 |
Folyamatos tenyésztés | 42 |
Mikroorganizmusok örökléstana | 50 |
A nukleinsav szerepe | 50 |
A DNS szerkezete | 52 |
A DNS szintézise | 58 |
Az RNS szerkezete | 59 |
Az RNS szintézise | 61 |
Nukleoproteinek | 62 |
Kromozómák | 65 |
A DNS struktúra biológiai adottságai | 67 |
Mutációs mechanizmusok | 70 |
A sugárzó energia hatásmódja | 70 |
A kémiai mutagének hatásmódja | 74 |
A nukleinsavak és a fehérjeszintézis | 78 |
Információ átvitel | 80 |
A DNS lánc megkettőzése | 84 |
A fehérjeszintézis regulációja | 86 |
Törzsszintézis: Baktériumok konjugációja | 90 |
A parasexuális ciklus gombákban | 102 |
B2 vitamin előállítása | 107 |
B12 vitamin előállítása | 110 |
Anyarozsalkaloidák bioszintézise | 116 |
Citromsav mikrobiológiai szintézise | 121 |
Glukonsav mikrobiológiai szintézise | 124 |
Aszkorbinsav szintézise | 126 |
Ergoszterin szintézise | 129 |
Dextán előállítás | 132 |
Szteroidok mikrobiológiai átalakítása | 135 |
Cardenolidok mikrobiológiai átalakítása | 142 |
Aminosavak fermentatív előállítása | 146 |
Irodalom | 153 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.