1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dsiggi-dsiggi

Parcus Leó kalandjai a bolíviai őserdőkben

Szerző
Fordító

Kiadó: Danubia Kiadása
Kiadás helye: Bécs-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 267 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Készült a Pallas részvénytársaság nyomdájában, Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Puha bőrkaros-székében kényelmesen kinyujtózva, csésze teával maga előtt, ujjai közt az örökös cigarettával... csöndes nyári estéken így beszélte el nekem Parcus Leó az ö kalandjait. Élményeinek... Tovább

Előszó

Puha bőrkaros-székében kényelmesen kinyujtózva, csésze teával maga előtt, ujjai közt az örökös cigarettával... csöndes nyári estéken így beszélte el nekem Parcus Leó az ö kalandjait. Élményeinek rendkívülisége, exotikus, csábító pompája annyira magával ragadott, hogy neki ültem s annak, amit hallottam, egy részét papirra vetettem. Ez a könyv lett belőle. Kalandos könyv a szó legmerészebb értelmében. Különben igyekeztem minden regényes «beállítás» és cicoma nélkül lehetőleg úgy előadni az egészet, ahogyan azt Parcus Leótól hallottam.
Parcus Leó hivatásos katonatiszt volt s a háború utáni első esztendőket szülővárosában: Münchenben töltötte. A németországi viszonyok azonban egyáltalában nem tetszettek neki, úgy hogy élénk kalandvágya csakhamar Délamerikál3a sodorta a nyugtalan vérű fiatalembert. Ott érlelődött meg aztán benne a gondolat, hogy fölkeresi Bolívia ismeretlen vidékeit, ősrengetegeit, ahonnan mindeddig csak homályos mendemondák jutottak el a civilizált világba.
Az ott használatos nyelveket Parcus Leó szótár és nyelvtanok nélkül, tisztán csak a benszülöttekkel érintkezve, sajátította el. Ép ezért a könyvben előforduló idegen, főleg spanyol szavakat is úgy adtam vissza, amint azokat én Parcus Leótól, ő pedig ott a hely színén hallotta. S ezt már csak azért is helyesebbnek tartom, mert ezeknek a szavaknak legtöbbje csak «helyi jelentőségű» s az általános nyelv-használatban alig fordulnak elő.
München, 1926 január havában.
Strauss Frigyes Vissza

Tartalom

Az útrakelés7
A Yata őserdején keresztül20
A kéklő messzeségek felé65
A surranó nyilak országában78
A végzet tava97
Egyedül a pampán116
A nyomasztó bizonytalanság napjai141
A helyzet tisztázódik155
Az ünnep164
Vadászat az őserdőben185
Az élet meg a halál fája196
Csendélet a ház előtt206
El sur217
A nemes vad228
Menekülés237

Strauss Frigyes

Strauss Frigyes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Strauss Frigyes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv