1.036.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Város a Vár alatt

A budavári barlangrendszer története

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Budavári Önkormányzat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-03-5772-0
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, kihajtható mellékletekkel. Angol és német nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Budai Várról, annak történetéről, épületeiről az idők folyamán megannyi könyv, írás, tanulmány született. Évente milliók és milliók járják be utcáit, tereit, budapestiek ezrei fordulnak itt meg... Tovább

Előszó

A Budai Várról, annak történetéről, épületeiről az idők folyamán megannyi könyv, írás, tanulmány született. Évente milliók és milliók járják be utcáit, tereit, budapestiek ezrei fordulnak itt meg naponta munkába sietve, ügyeiket intézve, vagy csak kikapcsolódást keresve.
A régi köveken sétálók, az itt lakók közül kevesen tudják, hogy lábuk alatt egy másik város is húzódik - több kilométeres üregrendszer formájában.
A Budai Vár, mint a Világörökség része, kiemelt figyelmet érdemel. A várfalakon belül található házak, paloták, utcák, terek szoros kapcsolatban állnak az alattuk található barlangokkal és mérnöki létesítményekkel. Ezek legalább annyi érdekességet rejtenek, mint titkot.
Az elmúlt években - részben kényszerből - lehetőség nyílt arra, hogy a szakemberek behatóan foglalkozzanak a Vár alatti barlangokkal, pincékkel, támfalakkal. Az üregrendszerekre az általuk okozott - Pécs, Eger városában már évtizedek óta ismert - károk, problémák hívták fel a figyelmet.
A munkálatok során sok olyan új ismeretre tettek szert a szakemberek, melyek a kívülállók számára is érdekesek lehetnek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv