1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar bélyegek katalógusa 1951

Catalogue of The Hungarian Stamps/Catalogue des timbres hongrois/Katalog der ungarischen briefmarken


Kiadó: Magyar Filatélia Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím: Magyar bélyegek katalógusa
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Filatélia Vállalat a bélyeggyűjtők régi kívánságának tesz eleget, amikor ezt a katalógust kibocsátja. Már hosszú ideje felmerült egy olyan magyar bélyegkatalógus szükségessége, amely az... Tovább

Előszó

A Magyar Filatélia Vállalat a bélyeggyűjtők régi kívánságának tesz eleget, amikor ezt a katalógust kibocsátja. Már hosszú ideje felmerült egy olyan magyar bélyegkatalógus szükségessége, amely az üzleti szempontoktól függetlenül, de minden tárgyilagos körülmény figyelembevételével igyekszik tiszta képet adni a magyar bélyegekről.
A katalógus szerkesztésénél a tényleges érték mellett figyelembe vettük a bélyegek példányszámát, szépségét és több olyan körülményt, amelyek a bélyegeket a külföldi, vagy belföldi bélyeggyűjtők körében - többé, vagy kevésbé - keresetté és kedveltté teszik.
A katalógusban a hivatalos adatok alapján közöljük az egyes emlékbélyegek, illetőleg blokkok példányszámát, mely újítást a gyűjtők bízvást szívesen fognak fogadni. Ugyancsak újításként vezettük be azt, hogy a Zumstein, Yvert, Lipsia és Scott katalógusok megfelelő számait közöljük, amellyel sok kereséstől kívánjuk bel- és külföldi gyűjtőinket megkímélni.
Annak a megfigyelésnek alapján, hogy a gyűjtők szívesen készítenek nyilvántartásokat a katalógusokban saját gyűjteményüket illetően, erre a célra külön rovatot nyitottunk.
Úgy érezzük, hogy katalógusunkkal hézagpótló munkát végeztünk és olyan szakkönyvet adunk a gyűjtők kezébe, amelyet hasznosan tudnak felhasználni. Mégis arra érjük a gyűjtőtársadalmat, hogy a katalógus esetleges hibáit, az új szempontokat a Vállalattal közölni legyenek szívesek, hiszen minden törekvésünk oda irányul, hogy népgazdasági érdekeinket a gyűjtők érdekeivel összehangolva, a bélyeggyűjtők szolgálatára legyünk.
Végül megemlítjük, hogy hazánk sötét korszakára emlékeztető egyes bélyegábrákat szándékosan nem közlünk katalógusunkban. Szocialista hazánk fejlődését ne zavarják a soha vissza nem térő múlt gyászos emlékei! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv