1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Kéve könyve V.

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: "Kéve" Művészegyesület
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 46 oldal
Sorozatcím: A Kéve könyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sorszámozott. A könyvdiszeket Lohwag Ernesztin festőművésznő, a "Kéve" művészegyesület tagja rajzolta. Nyomtatta a Világosság Könyvnyomda Rt. Az illusztrációk kliséit Herbst Samu és részben ifj. Weinwarm Antal és társa készitették. Korabeli hirdetésekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A tél ködei füstölögnek már a Duna felett. Esténkint fehér párázat takarja be partjait, összemossa rajtok a házakat és hátrább, a bizonytalanságba tolja Pest-Buda hatalmas tömegeit. Ilyennek... Tovább

Előszó

A tél ködei füstölögnek már a Duna felett. Esténkint fehér párázat takarja be partjait, összemossa rajtok a házakat és hátrább, a bizonytalanságba tolja Pest-Buda hatalmas tömegeit. Ilyennek látszhatott nyáron, tiszta levegőjü fényes nappal a kettős város, hetvenöt évvel ezelőtt, mikor még csak hajóhid kötötte össze őket egymással. Régi kőrajzokkal és metszetekkel nem nehézfelidézni az akkori Dunapartoknak képét. Falai még nem haltak a Duna medrének. Gyenge lejtőben hajlott a pesti part a viz szinéig. a parton már állott a Lloyd épülete, amelybenemsokára baleharap most a csákány; állott a mai főkapitánysági palota, a néhány évvel ezelőtt eltünt Nákó-palota és a Diana-fürdő épületbe. Vissza

Tartalom

A Lánchíd
Ornamensek Rembrandt önarcképeihez
Lénárd Róbert rézkarcai
Krónika
Hirdetések
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V. A Kéve könyve V.

A borító és a lapélek kissé foltosak, a borító belső oldalán ex libris címke található. Néhány lapon ceruzás aláhúzások és bejegyzések találhatók.

Ez a könyv a 46. számú példány.

Állapot:
5.480 ,-Ft
27 pont kapható
Kosárba
konyv