1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sztálin rövid életrajza


Kiadó: Idegennyelvű Irodalmi Kiadó
Kiadás helye: Moszkva
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Sztálin (Dzsugasvili) Joszif Visszariónovics, 1879 december 21-é, a tifliszi kormányzóságban, Gori városában született. Apja Visszarion Ivánovics Dzsugasvili, Gruz nemzetiségű... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Sztálin (Dzsugasvili) Joszif Visszariónovics, 1879 december 21-é, a tifliszi kormányzóságban, Gori városában született. Apja Visszarion Ivánovics Dzsugasvili, Gruz nemzetiségű és parasztszármazású volt, a tifliszi kormányzóságból, Didi-Lilo faluból. Foglalkozására nézve eleinte cipész volt, később Adelhanovban és Tifliszben cipőgyári munkás. Sztálin anyja - Jekaterina Georgievna Dzsugasvili - Gambareuli faluból, a Geladze jobbágyi parasztcsaládból származott.
1888 őszén, Sztálint beiratták a góri-i egyházi iskolába. 1894-ben elvégezte ezt az iskolát és ugyanabban az évben a tifliszi papi szeminárium tanítványa lett.
Ezekben az években, Oroszországban, az ipari kapitalizmus fejlődésének és a munkásmozgalom növekedésének talaján a marxizmus széleskörű terjedésnek indult. A pétervári "Harci szövetség a munkásosztály felszabadítására", melyet Lenin alapított é s vezetett, hatalmas lökést adott a szociáldemokrata mozgalom fejlődésének az egész országban. A munkásmozgalom hullámai eljutottak a Dél-Kaukázusba is, ahova már behatolt a kapitalizmus, ahol a nemzeti és gyarmati elnyomás igen nagy volt. A Dél-Kaukázus az orosz cárizmusnak tipikus gyarmata volt, gazdaságilag visszamaradt agrár-ország, erős hűbéri maradványokkal, olyan ország, melyet egymás között elkeveredve sok nemzetiség lakott, földcsíkokkal elválasztott területen." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv