1.035.552

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sarló-kalapács áldozatai

Szerző

Kiadó: DeWitt
Kiadás helye: Michigan
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 249 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Emigrációs kiadás. Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyveim olvasói vagy 1350 levélben kerestek fel. Ezekben nemcsak elismerésüket, köszönetüket fejezték ki, hanem kívánságaikat is tolmácsolták.
A harmadik könyvemben ezeknek próbálok eleget... Tovább

Előszó

Könyveim olvasói vagy 1350 levélben kerestek fel. Ezekben nemcsak elismerésüket, köszönetüket fejezték ki, hanem kívánságaikat is tolmácsolták.
A harmadik könyvemben ezeknek próbálok eleget tenni, amikor nagyobb ölelésben bemutatom a kommunizmus áldozatait Magyarországon és az egész világon, tekintetbe véve a vallás áldozatait is.
Kívánságukra pár személyen keresztül érzékeltetem, egyeseknek mit és hogyan kellett szenvedniök a zsarnokoktól. Típusok ők, akik mindnyájunk poklát érzékeltetik.
Sokaknak nagyon tetszettek a történelmi elbeszélésekben nyújtott élmények. Kértek, írjak még ilyeneket, „hiszen márkázott íróink a börtönvilág csodás, hősies, izgalmas légkörét oly ritkán veszik tollukra, és nagy nemzeti eposz a mai napig sem született meg róla" Sok oly börtönélményben volt részem, amik eddig könyveimben nem kaphatták helyet. Ezekből itt közlök párat a kívánt formában. Elnézést kérek, hogy leginkább vallásos témájúak, elvégre pap vagyok. Ezek a civileket úgyis kevésbé érdeklik. Tehát papnak kell rögzíteni azokat.
Az első könyvemben érintettem az első kommunizmust. Erről sokan már vajmi keveset tudnák. Érdekelné őket: „Milyen lehetett az a mostanihoz képest?" Azok pedig, akiknek volt élményük róla, „szeretnék újra átfogni ezt a szédületes bemutatkozást" Az egyik fejezetben ezek kívánságát tartottam szem előtt, amikor Eger első kommunizmusán keresztül - az említett irodalmi formában - az egész országét bemutatom. Mint vízcseppben benne van az egész tenger, úgy egy helység történetében az egész országé.
Meglepő: író és olvasó között mily bensőséges kapcsolat indulhat el! Együttérzésüknek, kiváltott gondolataiknak, reflexüknek, elhatározásaiknak számos jelét adták versben, rajzban, prózában, könyveik és írásaik stb. elküldésében. Függelékként ízelítőül ezekből közlök egy-kettőt annak szemléltetésére is, hogy olvasóim mennyire egyek velem a kommunizmus elítélésében és elvetésében.
Hiszem, egykor ugyanilyen egyek leszünk a „feltámadás" örömében is! Vissza

Tartalom

Történelmi mérleg 9
A sarló-kalapács áldozatai 11
Rabinterjú - Rablevél - Rabönvallomás 27
Krisztus korbácsa 29
Világbajnok az akasztófa árnyékában 42
Kakastollas csendőrangyalok 51
Festékkeverő vezérkari ezredes 59
A halált választottam 66
Élmények tollon 77
Legyőzve győz 79
A költő 95
Imádkozó mozdony 106
Én vagyok a bűnös 113
Rabhárfa, raborgona 124
Pacsirta a börtön ablakán 135
Ez az én titkom 143
Kommunista nagypéntek 156
Újra visszatérünk 166
Képes függelék 209
Névmutató 241
Tartalomjegyzék 249

Krupa Sándor

Krupa Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Krupa Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv