1.035.286

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sajtvilág

Juh- és kecskesajtok

Szerző
Fotózta

Kiadó: Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-7445-51-X
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A sajtgyártás kezdete5
Az első sajtoktól a tömegtermelésig6
A sajtgyártás alapelvei7
Kecskesajt7
Juhok és kecskék a világban9
Juh9
A juhtej9
Kecske10
A kecsketej11
Sajtok a világ minden részéről13
Norvégia14
Svédország15
Finnország16
Dánia16
Izland17
Anglia18
Kemény stilton sajt19
Lágy stilton sajt20
Wensleydale sajt21
A wensleydale sajt készítése21
A cheddar sajt készítése22
Írország25
Hollandia26
A gauda sajt készítése33
Belgium és Luxemburg29
A romadour sajtok készítése33
Csemege romadour készítése35
Franciaország36
Sajt, bor és kenyér37
A megfelelő bor37
A francia sajt ma38
A tájjellegű sajtok védelme38
Sajtkészítés a hegyekben39
Kecskesajtok készítése39
Sajtok Provence-ből40
Sajtok a Pireneusokból41
A savoyai hegyekben készített sajtok43
A Jura hegységben készített sajtok46
Sajtkészítés a Loire folyó mentén47
Korzikán készített sajtok50
Fromage fort sajtok54
Fromage frais sajtok56
A Tomme sajtok gyártása58
Különleges sajtok kecsketejből60
Néhány jellegzetes, nyers juhtejből készült sajt62
A rokfort sajt készítése63
A rokfort hazája66
Penicillium roqueforti68
A camembert sajt készítése68
A camembert sajt védelme72
Sajtok eltartása a háztartásban73
Sajtkészítés a konyhában73
Friss sajtok vagy túrók74
Cottage Cheese74
Krut74
Túrópor75
Griut75
Friss kecskesajt75
Érlelt kecskesajt76
Németország77
A limburgi sajt készítése77
Reggeli sajt79
Fehér mázas sörsajt79
Allgaui Gaiskäse80
Aludttej sajt (sauermilchkäse)80
Altenburger saht80
Altenburger Milbenkäse81
Svájc82
Hegyi sajtok82
Schabziger (Glarner gyógyfüves sajt)82
Vacherin Mont d'Or83
A Gruyére d'Alpage készítése84
Ausztria85
Kugelkäse (fűszerezett sajtgolyó)85
Portugália86
Spanyolország87
Olaszország89
Fontina sajt91
Pecorino sajt91
Gorgonzola93
Gyúrt sajtok93
Savó- és albuminsajtok93
Bel-Paese készítése94
Görögország96
Kefalotyri sajt97
Mitzithra és Galotiri sajtok97
Oroszország, Örményország98
Bulgária99
Horvátország103
Bosznia-Hercegovina104
Macedónia, Albánia104
Szerbia, Montenegró105
Csehország106
A pogácsasajt-túró készítése107
Pogácsasajt készítése109
Szlovákia112
A gomolyasajt leggyakoribb hibái113
Juhtúró készítése liptói módra114
A parenyica vagy szalagsajt készítése116
Románia118
Lengyelország121
Egyesült Államok122
Közép-Amerika122
Mexikó, Guatemala123
Venezuela, Guayana123
Columbia124
Peru125
Argentína125
Brazília126
Chile127
Afrika128
Sajtok Észak-Afrikából128
A Szaharától délre129
Dél-Afrika129
Közel-Kelet
Törökország129
Szíria132
Libanon133
Izrael134
Jordánia136
Szaúd-Arábia137
Irak138
Közép- és Kelet-Ázsia
Afganisztán139
Irán139
Tibet140
Kína141
Japán141
India142
Nepál143
Egyéb távol-keleti országok143
Ausztrália144
Fülöp-szigetek145
Új-Zéland146
Tartalom148
A könyvben szereplő sajtok jegyzéke150

Terék István

Terék István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Terék István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv