1.035.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szigeti veszedelem

Szerző

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 54 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Szabadságharcos Szövetség feladatai között fényes helyet foglal el hősi multunk, haladó hagyományaink ápolása és megszerettetése. A magyar nép büszkén vallja magát a nemzet szabadságáért... Tovább

Előszó

A Magyar Szabadságharcos Szövetség feladatai között fényes helyet foglal el hősi multunk, haladó hagyományaink ápolása és megszerettetése. A magyar nép büszkén vallja magát a nemzet szabadságáért küzdő hősök - szabadságharcosok - méltó örököseinek.
A magyar nép erőt merít, nemzeti múltunk hőseinek életétől, akik életük minden erejét a magya nép függetlenségéért folyó harcnak áldozták.
Igaz, bátor hazafiak voltak - tanulnunk kell életükből - akik a történelmünk folyamán szabadságharcaikban bebizonyították igaz hazafiasságukat, hazaszeretetüket. Minden esetben a népre támaszkodva vívták harcaikat, dicső harcaikon keresztül bizonyították be a nép egységes nagy erejét.
Az elnyomás éveiben igyekeztek elferdíteni, elhomályosítani nemzeti múltunk, haladó nagyjaink hősiességét, szerepét és jelentőségét.
Nemzeti függetlenségünk viszsanyerése - a dicső szovjet hadsereg áldozatos harcai, tettei nyomán - adta meg a lehetőségét, hogy felelevenítsük hősi múltunk, haladó nagyjaink szerepét és harcait.
Mi, a Szabadságharcos Szövetség tagjai büszkék vagyunk nagy szabadságharcos hőseinkre. Büszkék vagyunk arra, hogy örökösei vagyunk azoknak a hősöknek, kik között méltó helyet foglal el Zrínyi Miklós várkapitány, a szigetvári hős. A szigetvári hős nevét Hunyadi, Rákóczi, Kossuth, Petőfi nevével együtt említi a hálás utókor.
"Szigetvári veszedelem" c. költeményében Zrínyi a költő és hadvezér 100 évvel később megénekli a dédapja dicső harcait. Zrínyi MIklós a költő, mintegy háromszáz évvel ezelőtt élt és korának egyik legkiemelkedőbb alaja volt. Éppúgy hős hadvezér volt, mint dédapja a Szigetvár főkapitánya, Zrínyi Miklós.
Megmutatja, hogy a széles nemzeti összefogás, a nép ereje az ellenséges terjeszkedő politikát meg tudja akadályozni. Szigetvárt, az ország déli főkapuját védte Zrínyi Miklós főkapitány. A szigeti hős és társainak tettei a bátorság és az áldozatot nem ismerő hazaszeretet örök példái. Minden cselekedetük mélyen belevésődött a magyar nép szívébe. Nem felejtjük el azokat a hőstetteket, melyek arra irányultak, hogy a török hódítás és elnyomás alól megmentse a népet. Hősi múltunk példáin keresztül megtanuljuk, hogy hogyan kell élni, harcolni, dolgozni a nép szabadságáért, függetlenségéért és boldogságáért.
A Szabadságharcos Szövetség minden tagjának egyik döntő feladata, hogy hősi múltunk, haladó hagyományaink dicső tetteivel megismertessük fiatalságunkat. Vissza

Zrínyi Miklós

Zrínyi Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zrínyi Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv