1.040.634

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Takarmányozástan

Szerkesztő

Kiadó: Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
Kiadás helye: Gödöllő
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. ALAPFOGALMAK. A TAKARMÁNYOK ÉRTÉKELÉSÉNEK SZEMPONTJAI
1.1. A takarmányozás jelentősége 4
1.2. Takarmány-, táplálóanyag fogalma 4
1.3. A takarmányok táplálóhatása 5
1.4. A takarmányok értékelésének szempontjai 6
2. A TAKARMÁNYOK ÖSSZETÉTELE 9
2.1 A takarmányok összetételét befolyásoló tényezők 9
2.2. a takarmányok szárazanyag-tartalma 10
2.3. A takarmányok víztartalma 10
2.4. A takarmányok N tartalmú anyagai 11
A takarmányok N mentes szerves anyagai 17
2.5. A takarmányok zsírtartalma 17
2.6. A takarmányok nyersrosttartalma 22
2.7 A nitrogénmentes kivonható anyagok 28
2.8. Ásványi anyagok 30
2.9. Vitaminok 36
2 10. A takarmányok járulékos anyagai 40
3. A TÁPLÁLÓANYAGOK EMÉSZTHETŐSÉGE, A HÁZIÁLLATOK EMÉSZTÉSÉNEK
SAJÁTOSSÁGAI 43
3.1. A takarmányok emészthetősége, felszívódása 43
3 2 a takarmányok értekesülése 46
3.3. A gazdasági állatok emésztési sajátosságai 48
4. ANYAG- ÉS ENERGIAFORGALOM 57
4 1. Energiaforgalom 57
4 2 Nitrogénforgalom és mérése 59
4.3. A szénforgalom és mérése 61
4 4.a vízforgalom 64
4 5.az ásványi anyagok forgalma 66
5. A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY ÉS ANNAK ZAVARAI 70
5 1. A sav-bázis egyensúly szabályozása
5.2. A kérődző állatok sav-bázis egyensúlyának zavarai 70
5 3 A monogasztrikus állatok sav-bázis egyensúlya 74
6. A GAZDASÁGI ÁLLATOK TÁPLÁLÓANYAG-SZÜKSÉGLETE 75
6.1 Az életfenntartás táplálóanyag-szükséglete 75
6.2. a növekedés és a hústermelés táplálóanyag-szükséglete 79
6.3. A szaporodás táplálóanyag-szükséglete 83
6.4. A tejtermelés táplálóanyag szükséglete 87
6.5. A tojástermelés táplálóanyag-szükséglete 92
6.6. A gyapjútermelés táplálóanyag szükséglete 95
6.7. A munkavégzés táplálóanyag-szükséglete 96
7. TAKARMÁNYISMERET 98
7.l. Zöldtakarmányok 98
7.2. Gyökér-, gumós és egyéb lédús takarmányok 107
7.3. Silózott takarmányok 108
7.4. Szénák 110
7.5. Szalmafélék 111
7.6. Magvak 112
7.7. Ipari melléktermékek 115
7 8. Takarmánykiegészítők 121
8. A TAKARMÁNYOK TARTÓSÍTÁSA 124
8.1. A takarmányok erjesztéses tartósítása (s1lózás) 124
8.2. A SZÉNAKÉSZÍTÉS 133
8 3 Kukoricaszar tarolása 139
8 4 Gyökér- és gumós takarmányok eltartása 140
8.5. Szemestakarmányok szárítása 141
9. A TAKARMÁNYOK ELŐKÉSZÍTÉSE 142
9.1 a tömegtakarmányok előkészítése 142
9.2 az abraktakarmányok előkészítése 143
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem