1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A király gyémántja

Szerző
Fordító

Kiadó: Légrády Testvérek
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 172 oldal
Sorozatcím: Legjobb könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Anglia legelfoglaltabb ügyésze: Straight János Tódor ur ott lustálkodott a naaresbrooki major gyümölcsösében a vén almafa alatt.
- Halálosan unalmas ez a fészek - gondolá... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Anglia legelfoglaltabb ügyésze: Straight János Tódor ur ott lustálkodott a naaresbrooki major gyümölcsösében a vén almafa alatt.
- Halálosan unalmas ez a fészek - gondolá magában s hogy egyhangu életét némileg szórakoztassa, sétára indult az országut felé.
Straight addig ment, mig egy kis erdőhöz ért, melynek árnyas fái hivogatták. Az erdőt kerités választotta el az uttól, Straight keresztül mászott rajta, nem gondolkozott azon, hogy a tulajdonos engedelme nélkül hatol be az erdőbe. Egyszerre térdig érő páfrányban és bozótban találta magát. A melegben illatozott a sok mezei virág, olyan volt ez a sok összegyült illat, mint a madárdal a zenéhez hasonlitva.
Egy kis patakhoz ért, mely a páfrány között csörgedezett s a patakban levő tárgy láttára kiáltott föl. Az nem volt egyéb, mint egy pudding, azaz egy pudding forma, rajta egy tányér s azon egy ezüstkanál és egy kő.
- Milyen fölfedezés lenne ez egy csavargónak, vagy gyermeknek, sőt valami tisztességes, de éhes személynek is. Szerencse, hogy ebédeltem, igy nem esem kisértésbe!
Straightnek eszébe jutott, hogy mit szólnának a barátai, ha azt olvasnák az ujságban, hogy ő puddingot lopott az erdőben s erre a gondolatra nevetett. Majd ösztönszerűen meg akart győződni, hogy csakugyan pudding van-e a formában. Letérdelt és vigyázva vette le a követ, a kanalat és a tányért.
-Ah! - kiáltott rá valaki, - mit akar a puddingommal?
A meghökkent ügyész majd fejjel esett bele a patakba. Megfordult a tányérral a kezében s föltekintve, - egy leányt pillantott meg!" Vissza

Stacpoole Florence

Stacpoole Florence műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Stacpoole Florence könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv