1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nemzetközi és hazai törekvések az ifjúság testneveléséért

Tanácskozás a Magyar Tudományos Akadémián 1979. december 18.


Kiadó: Magyar Unesco Bizottság-MTA-OM Közoktatási Bizottság-Országos Testnevelési és Sporthivatal
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 47 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Nemzetközi Gyermekév keretében több tanácskozás foglalkozott az ifjúság testkultúrájának problémakörével hazánkban és más országokban is.
A Magyar UNESCO Bizottság azzal a céllal rendezte e... Tovább

Előszó

A Nemzetközi Gyermekév keretében több tanácskozás foglalkozott az ifjúság testkultúrájának problémakörével hazánkban és más országokban is.
A Magyar UNESCO Bizottság azzal a céllal rendezte e konferenciát, hogy ismertesse az UNESCO törekvéseit az ifjúság testnevelése területén. Az 1976-os washingtoni konferencia óta, ahol a kormányok miniszteri szinten képviseltették magukat, fokozott figyelmet fordít az ifjúság testnevelésére. Felhívta a kormányok figyelmét, a nevelésen belül az iskolai testnevelés legyen az ifjúság testnevelése, a nevelés integráns része.
A XX. Közgyűlésen megalakult egy Kormányközi Bizottság a fizikai képzés és sport területének támogatására.
Legfőbb feladata: "a fizikai képzés és sport társadalmi fontosságának elismertetése, hogy ezeket a személyiség harmonikus fejlődése lényeges vonásának tekintsék, valamint minden egyes egyén azon jogának elismertetése, hogy gyakorolhassa a fizikai kultúrák és sportot.
feladata: "hogy a fizikai képzés és sport területén kezdeményezéseket tegye3n a hasznos együttműködés előmozdításáért a nem állami szervezetek és a nemzetközi társadalmi szervezetek között.
A XX. Közgyűlésen közzétették a testnevelés és sport nemzetközi kartáját, mely leszögezi, hogy a testnevelés és a sport a nevelés rendszerének egészségben az egész életen át való nevelés lényeges formáját képezi. Kimondja, hogy a testnevelési és sportprogramoknak ki kell elégíteniök az egyéni és a társadalmi szükségleteket.
Az UNESCO nevelési törekvéseinek sikere és hazai érvényesítése érdekében hívta össze e konferenciát a Magyar UNESCO Bizottság, meghíva azokat az állami és társadalmi szervezeteket, amelyek felelősek az ifjúság testi-szellemi fejlődéséért és lehetőségük van az iskolai és iskolán kívüli testnevelés és sport összehangolt fejlesztésére. A megjelent közel 400 résztvevő aktivitása jelezte, hogy az UNESCO törekvései hazánkban megértő, támogató közeget találnak. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Nemzetközi és hazai törekvések az ifjúság testneveléséért Nemzetközi és hazai törekvések az ifjúság testneveléséért

A borító kissé kopottas.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv