1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csiziós, képes nagy álmoskönyv és ezer jó tanácsadó

Szerző

Kiadó: Magyar Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 87 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér szövegközti rajzokkal illusztrálva. A legrégibb egyptomi, perzsa, görög és római történelmi kutatások, néphagyományok és mondák, no meg a saját jó öreg tapasztalatai alapján írta a 120 éves öreg Földvári Álmos bácsi. Nyomatta: Arany János irodalmi és nyomdai műintézet rt., Budapest. Hetedik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyvem foglalkozik nemcsak az álmok jelentőségével, de sok oly rejtélyes tudománnyal is, melyet ősz fejem tapasztalatai egy évszázadon át megérleltek s melyeknek eredményét sok ezer emberen... Tovább

Előszó

Könyvem foglalkozik nemcsak az álmok jelentőségével, de sok oly rejtélyes tudománnyal is, melyet ősz fejem tapasztalatai egy évszázadon át megérleltek s melyeknek eredményét sok ezer emberen láttam.
Az álom megfejtése olyan régi, amilyen régi az emberiség. Az ó és az uj testamentum tele van példákkal, melyek mind azt mutatják, hogy a régi, sőt legrégibb emberek mind törődtek álmaikkal s nagy fontosságot tulajdonítottak azoknak.
A bálványimádó ősöknek külön álomistenük volt, akihez tanácsért fordultak s megfejtésért fohászkodtak. A rómaiak és görögök jósdái mind azon alapultak, hogy a jóslásra alkalmas emberek, a pogány papok, delejes álomba merülve, mondták el szentenciájukat.
Amint most az égi testek járásából jósolnak, azt már az egiptomiak is ismerték. Az állatok beleivel való jóslást a rómaiak, görögök, sőt az első magyarok is - ezek a fehér ló beleiből - űzték s a megfejtő papjaikat táltosoknak nevezték.
A zsidók kockából jövendöltek, mig a kártyajóslat csak a középkor rablóhadjáratai óta van divatban.
Az első keresztények is átvették a rómaiak meg palesztinai chaldeusok szokásait és babonáit, melyek különböző változatban mind a mai napig még megvannak.
Hires volt babonaságáról Napoleon, aki minden egyes tette előtt az ő módszere szerint megjósoltatta magának a jövő titkát. Vissza

Földvári Álmos

Földvári Álmos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Földvári Álmos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv