1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Láthatatlan front

Szerző

Kiadó: Magyar Repülő Sajtóvállalat-Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím: A repülő ember
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Őszi szél seperte végig a pirosmurvás úton a ligeti fák sárga leveleit s a bágyadtfényű napsugár langymelegen vibrált a kopaszodó ágak között. Vasárnap volt.
A központi... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Őszi szél seperte végig a pirosmurvás úton a ligeti fák sárga leveleit s a bágyadtfényű napsugár langymelegen vibrált a kopaszodó ágak között. Vasárnap volt.
A központi kémirodához szolgálattételre beosztott Folla őrmester szabadságának utolsó napja. A háromheti pihenő hosszúnak tünt fel a munkához szokott, egyszerű ember előtt. A nagyvárosba szakadt falusi gyerek nyugtalan türelmetlenségével tolta előre a napokat. Végül azzal az eltökélt szándékkal, hogy utolsó, szabad vasárnapját állomáshelyén tölti, elhárította falusi rokonai további marasztalását és visszautazott Lembergbe.
Délután kiment a Dubovnik-parkba, hogy megcsodálja a rég nemlátott liget csillogó körhintáit, magasvasútját, s maga is elmerüljön a vidám, ünnepi közönség színes forgatagában.
Szabadnapos cselédlányok és facér nörszök nevettek a fehérre mázolt arcú bohóc kenyérszagú viccein. Vihogva mutogatták egymásnak a pojáca nyakában lógó hatalmas, vörös posztóból készült szivet. Erőlködött a bohóc, csalogatta a kíváncsi nézelődőket, egyre mutogatott a vászonsátor libegő ajtaja felé, mely mögött - szerinte - a beszélő polipon kívül a világ hét csodája is látható volt csekélyke összegért. Hiába volt minden ékesszólás. A vicceket meghallgatta, azután oszlani kezdett a tömeg... Vissza

Fülszöveg

A kémelhárítás és hírszerzés kérdése, ma különösképpen az érdeklődés előterébe került. Az egymással szembenálló államok létérdeke függ napjainkban attól, hogy milyen ütőképességű az ellenséges államokban dolgozó hírszerzőik munkája. A hajókaravánok indulásának időpontja, repülőterek berendezése, rejtett repülőterek titkai, új harcieszközök értéke és gyártási helye oly fontos adatok, melyek birtokában a saját vezetés idejében teheti meg lépéseit a harcok sakktábláján.
Azonban a hírszerzőkkel teljesen egyenlő értékű munkát végeznek a kémelhárító szervek is, hiszen az előbbiekből láthatjuk, hogy az ellenség sem alszik. Az ellenséges hírszerzők és összekötők munkáját kell figyelni, megakadályozni és kellő időben leleplezni.
Erről a nagyszerű hazafias munkáról szól Czillei Géza könyve, olyan szakszerűséggel és hozzáértéssel, hogy bátran tanulhatunk belőle. Minden magyar ember asztalán a helye.

Czillei Géza

Czillei Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Czillei Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv