1.035.497

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pál Selényi gesammelte arbeiten

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Akadémiai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 473 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Magyar Tudományos Akadémia elhatározta, hogy Selényi Pál, a kiváló tudós különböző folyóiratokban megjelent munkáit külön kötetben adja ki, hogy ilyen módon is emléket állítson a kitűnő kísérleti fizikusnak, tudományos és ipari kutatónak és oktatónak. Munkásságára jellemző, hogy egyszerű eszközökkel dolgozta kijelentős és időtálló eredményeit, melyek új gondolatok ébresztésére hivatottak.
Fiatalon dolgozta ki nagyszögű interferencia kísérletét, mellyel világhírnevet szerzett. A Tungsram kutatólaboratóriumban dolgozó Selényi Pál példáját adta annak, hogy miként lehet az ipari kutatást az ipari gyártásfejlesztését és feltaláló tevékenységet a tudományos munkássággal egyesíteni. Számos jelentős eredményt ért el az izzólámpagyártás, a vákuumtechnika, a fotocellagyártás, a szelénegyenirányítók és fényelemek technológiája terén. Selényi Pál teremtette meg az azóta önálló iparággá fejlődött xerográfia alapjait.

Selényi Pál

Selényi Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Selényi Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv