1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Corpus Nummorum Hungariae I-II./Pótlék a Corpus Nummorum Hungariae - Magyar egyetemes éremtár I. füzetéhez

I.: Árpádházi királyok kora/II.: Vegyesházi királyok kora/Pótlék: Árpádházi királyok pénzei

Szerző

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Műanyag kötés
Oldalszám: 145 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az I. rész 387, a II. rész 370, a pótlék pedig 57 érme fekete-fehér ábráját tartalmazza. Az 1899. és az 1907. évben a Magyar Tudományos Akadémia által kiadott művek alapján készült hasonmás kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A M. Tud. Akadémia archeologiai bizottsága 1881-ben elhatározta volt, hogy Magyarország érmészetét egy összegző nagy munkában - Corpus Nummorum Hungariae - mely a magyar pénzverés és pénzforgalom... Tovább

Előszó

A M. Tud. Akadémia archeologiai bizottsága 1881-ben elhatározta volt, hogy Magyarország érmészetét egy összegző nagy munkában - Corpus Nummorum Hungariae - mely a magyar pénzverés és pénzforgalom teljes anyagát úgy leíró és történeti, mint pénztudományi szempontból adja elő: iratja meg.
Tekintve, hogy Rupp Jakab érdemes munkája (Magyarország ekkorig ismeretes pénzei, I-II.. Buda, 1841-46.), mely Magyarország érmeit a királyság megalakulásától a Habsburg-ház trónraléptéig írja le, az azóta ismertté lett éremanyag nagy arányaival s a belőlük vont kritikai következtetésekkel szemben szinte csak mint becses kezdeményezés tekintendő s a mennyiben Weszerle József érmészeti táblái, melyek a m. n. múzeum kiadásában (1873.) jelentek meg, a szöveg hiánya s az anyag hézagossága miatt, szintén nem elégíti ki többé a szaktudomány igényeit: szükséggé vált egy modern alapon megirandó munka, mely ismereteink mai terjedelmének feleljen meg. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv