1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezéstan

Szerző
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-637-045-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

TÁPLÁLKOZÁSI ISMERETEK7
Az élelmianyagokban előforduló tápanyagok és egyéb alkotórészek9
Fehérjék11
Zsírok és zsírszerű anyagok12
Szénhidrátok13
Vitaminok16
Ásványi anyagok18
Víz19
Járulékos anyagok19
A táplálkozás élettana21
Az emésztés21
A felszívódás26
A tápanyagok anyagcserefolyamatai30
Energia- és tápanyagszükséglet32
Energiaszükséglet32
Az energiaszükséglet biztosítása36
Tápanyagszükséglet37
A korszerű táplálkozással kapcsolatos néhány fogalom41
A táplálékok hasznosulása41
Táplálkozási ritmus42
Telítő érték43
Táplálkozási ajánlások45
Ellenőrző kérdések49
HIGIÉNÉS ISMERETEK51
A vendéglátóipari higiéne tárgyköre53
Személyi higiéne53
Egészségi állapot53
Testi tisztaság55
Munkaruha57
Munkahelyi higiéne58
A vendéglátó üzem helyének kiválasztása, elhelyezése58
Az üzem tagolódása és higiénéje59
Az ételek higiénéje67
Az ételkészítés higiénéje és az egyes ételcsoportok higiénés jellemzői67
Az ételek szállításának higiénéje70
Ellenőrző kérdések72
ÉLELMIANYAGOK ISMERETE73
Az élelmianyagok romlása és a romlás elleni védekezés76
A romlást előidéző hatások76
A romlás elleni védekezés79
Gabonafélék és feldolgozási termékeik84
Liszt85
Tésztaipari termékek86
Sütőipari termékek87
Zöldség- és gyümölcsfélék89
Táplálkozástani jelentőségük89
Csoportosításuk90
A minőséget meghatározó tényezők91
Kezelésük, tárolásuk92
A tej és a tej ipari feldolgozásának termékei94
Fogyasztói tej94
Tejkészítmények, tejtermékek96
A hús és a hús ipari feldolgozásának termékei99
Tőkehús99
Húsipari készítmények101
Étkezési zsíradékok104
Tojás107
Alkoholtartalmú italok110
Bor111
Sör116
Szeszesitalipari készítmények119
Alkoholmentes italok121
Üdítő italok121
Ásvány- és gyógyvizek122
Koffeintartalmú élvezeti szerek124
Kávé124
Tea126
Fűszerek és ízesítőszerek128
Fűszerek128
Ízesítőszerek131
Ellenőrző kérdések133
Irodalomjegyzék135
Ábrajegyzék136

Dr. Kádas Lajos

Dr. Kádas Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kádas Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv