1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hét jegenye

Regény

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 227 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Budapesti Hirlap nyomdája nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Félnyolc múlt két perccel. Kezdődik az opera.
Két szmokingos úr állt a folyosó nagy tükre előtt. Beszélgettek.
A lépcső piros szőnyegén suhanva futott fel egy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Félnyolc múlt két perccel. Kezdődik az opera.
Két szmokingos úr állt a folyosó nagy tükre előtt. Beszélgettek.
A lépcső piros szőnyegén suhanva futott fel egy aranyszandálos, estélyiruhás elkésett hölgy. A jegyszedők idegesen, de mégis szertartásosan, a hivatásadta méltósággal fogták össze a nézőtérre vezető bejárat piros bársonyfüggönyét.
- Tessék sietni! Már sötét van! Rögtön kezdik...
A csillogó aranyszandál, a finom vonalú meztelen hát eltünt a függöny mögött. A nagy előcsarnok kiürült, olykor még keresztülfutott rajta egy-egy elkésett operalátogató, feketeruhás, fehérgalléros hivatalnokleány, aki a harmadik emelet mennyei régióiba rohan föl meghatott izgalommal és a tenyerébe szégyenlősen szorítja be az írógéptől összetört körmeit. A páholyfolyosón, mint egy hatalmas ország hadihajója vitorlázik végig az öreg grófnő, hervadt arca fölött nyolcvanévekbeli bodros, ősz frizurájával. Ő nem siet. Nem fél, hogy nem hallhatja a nyitányt. A zene nem mozditja öreg ereiben gyorsabb ütemre a vért." Vissza

Fülszöveg

Egy otthonát vesztett és társadalmi osztályától megtagadott fiatal lány küzdelme a tisztaságért, a szerelemért és az otthonért. A hétjegenyés nemesi kuriák józan, tiszta s a föld kérlelhetetlen realitását sugárzó légköre; s a főváros éjszakai életének irreálisan szivárványos, izgalmas és parfűmösen fülledt levegője keverik ki ennek a regénynek különös atmoszféráját, mely nyomban hatalmába keriti és megbűvöli az olvasót. Mély emberiesség, forró drámaiság és művészien könyörtelen társadalomrajz jellemzik Zsigray Julianna új regényét.

Zsigray Julianna

Zsigray Julianna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zsigray Julianna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv