A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mediterrán ételek

Szerző

Kiadó: Pro-Book Könyvkiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím: Receptvarázs - ízletes ételek kezdőknek és haladóknak
Kötetszám: 41
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-679-643-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Tartalom

Kezdjük a salátákkal11
Törökös újburgonyasaláta1
Kuszkuszsaláta12
Csirkemájsaláta13
Zöldbabsáta (előétel)13
Krétasaláta14
Kagylós zöldfűszersaláta14
Dijoni avokádós csirkesaláta15
Endíviasaláta16
Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal16
Mozarellasaláta paradicsommal17
Olasz uborkás babsaláta18
Padlizsánsaláta18
Joghurtos uborkasaláta19
Halsaláta paradicsommal19
Tzatziki (görög uborkasaláta)20
Sült padlizsán21
Görögösen készített gomba22
Ízelítők görögösen23
Melitzanó213
Horiatiki23
Feketegyökér-saláta vegyesen24
Tzaziki (az igazi)25
Katalán zellersaláta25
Előételek27
Franche-comtéi-i sajtos, sonkás lepény (4-5 személyre)27
Meleg flamand saláta28
Parma hercege (Duchesse de Parma)28
Normand garnélarák29
Párizsi gombakoszorú30
Hallal töltött uborka (6 személyre)30
Halkenyér (6 személyre)31
Tojáslepény lyoni módon32
Jurai vegyes burgonyasaláta32
Hideg kagylósaláta33
Omlettes á l'Archiduc (Omlett főherceg módra)34
Kacsapástétom35
Lotaringiai serpenyős tojás35
Rokfortos körte36
Főtt marhahússaláta36
Nizzai salátakülönlegesség37
Pestocsemegék38
Bazsalikomos pesto38
Spenótos tortilla39
Fondüvarázslatok41
Mozzarellás sajtosfondü41
Cajun fondü42
Húsfondü42
Mogyorómártás43
Barbecue-mártás43
Csokoládéfondü44
Levesek45
Gazpacho (a spanyolmediterrán-konyha remeke)45
Spanyol bableves46
Algériai csibeleves46
Algír halleves47
Kagylóleves48
Görög paradicsomleves49
Görög marhagulyás49
Joghurtleves50
Húsgombócleves51
Citromleves52
Francia sajtleves52
Halleves "Hellász" módra53
Halleves citromos tojással I.54
Húsvéti leves54
Halleves citromos tojással II.55
Hideg görög gyümölcsleves56
Bableves56
Húsleves (görög)57
Tésztaleves (trachana)57
Béarni zöldségbecsinált (6 személyre)58
Lyoni hagymaleves (6 személyre)59
Provánszi halleves60
Szavojai leves 61
Tyúkhúsleves61
Húsételek63
Báránykrokett63
Sertéscomb athéni módra64
Görög csirke64
Bifsztek (görög)65
Csufti66
Húsos káposzta67
Marhahús makarónival67
Muszaka68
Töltött bárány69
Görög halikrasaláta70
Görög rántott hús70
Bárányragu kaporral71
Krétai hústorta (6-8 személyre)72
Olívás csirkecomb73
Tengeri hal sütőben párolva74
Padlizsános csirke74
Halgombócok rákkal75
Tengeri hal sütőben párolva76
Zöldfűszeres borjúmáj77
Szőlős csirkemáj77
Görög polip78
Juhsajtos-parajos pita78
Souflaki lepény-kenyérrel79
Csirke okrával80
Citromos bárányoldalas81
Tengeri sült kagyló81
Töltött pikáns szőlőlevelek82
Burgonyás borjúlapocka83
Borsos bárányhús citrommal83
Rizsszemtésztával sült bárányhús84
Görög fasírt85
Töltött sárga paprika85
Citrommártásos homár86
Kalmár parajjal87
Töltött tintahal (kalmár)88
Angolna provánszi módra (6 személyre)89
Bárányborda ardenni módra89
Báránylapocka franciásan (6 személyre)90
Borjúmirigy bankárné módra91
Burgunid marhahús vörösborban92
Bárányborda Champvallon módra93
Bretagne-i pisztráng93
Charente-i kagylóbecsinált94
CVhateaubriand-szelet bordeaux-i mártással95
Creppe-Susette96
Rákkal töltött avokádó97
Valenciai paella97
Provanszi báránycomb98
Tournedos á la Bordelaise99
Tournedos á la Richelieu100
Paella - egyszerűen (spanyol)101
Katalán húsgolyók101
Tortilla egyszerűen102
Valenciai ropogós sajtos-sonkás csirke sörpalacsintában103
Spanyol csirke104
Zöldborsós bárányragu104
Sült báránycomb105
Padlizsános kebab106
Vadgalt hús107
Édességek108
Arab kávés süti108
Baklava109
Grízhalva110
Algériai datolyakenyér110
Halva111
Görög húsvéti kalács111
Olasz rumos krokant fagylalt112
Olasz túrós kávékrém őszibarackkal112
Tiramisu 1.113
Csokoládés tuiles114
Olajbogyók115
Tagine115
Mediterrán olajbogyótál116
Olio misto116
Crostini nazionale117
Zöld olívabogyó görög módon117

Szovátai Vass

Szovátai Vass műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szovátai Vass könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv