1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Százéves a magyar műemlékvédelem

Kiállítás a budapesti történeti múzeumban 1972. június 26 - szeptember 10./Kiállítási katalógus


Kiadó: Országos Műemléki Felügyelőség
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 14 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat tartalmaz. Kiállítási katalógus
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1872. április 4-én rendelte el a közoktatásügyi miniszter a Magyarországi Műemlékek Ideiglenes Bizottságának felállítását. A centenáriumát ünneplő műemléki szervezet megalakításának előzményeit, a... Tovább

Előszó

1872. április 4-én rendelte el a közoktatásügyi miniszter a Magyarországi Műemlékek Ideiglenes Bizottságának felállítását. A centenáriumát ünneplő műemléki szervezet megalakításának előzményeit, a magyar műemlékvédelem legjelentősebb alkotásait, műemlékvédő elveinek, módszereinek fejlődését mutatja be a kiállítás.
Történelmi alapozottságú tudományos világnézetünk tudatosan vallja magáénak múltja gazdag tapasztalatait, s a pihenést kereső mai ember igényeinek szolgálatában vállalja az elmúlt korok életkeretét szolgáltató műemlékek védelmét.
A kiállítás anyaga két fő részre tagozódik: az első rész az előzményeket; a stílszerű helyreállítások korszakát, s a modern elvek szerint megújuló műemléki munka kezdeteit dokumentálja; a második rész a törvényhozási alapjaiban, szervezetében, helyreállítási módszereiben megújult, tudományosan megalapozott - lényegében 1949-ben kezdődő - élő műemlékvédelmet mutatja be. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv