1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állami I. László Általános Gimnázium X. kerület (Kőbánya, Kőrösi Csoma U. 28-32.) Évkönyve az 1962-63. tanévről

Az iskola fennállásának 56. évében

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím: Állami I. László Általános Gimnázium X. kerület (Kőbánya, Kőrösi Csoma U. 28-32.) Évkönyve
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az I. László kőbányai állami gimnázium egy régi tanára szól most hozzátok, hogy az ő iskolai élményei nyomán vissza tudjatok ti is tekinteni szép múltú intézetünknek egyre gyarapodó szellemi... Tovább

Előszó

Az I. László kőbányai állami gimnázium egy régi tanára szól most hozzátok, hogy az ő iskolai élményei nyomán vissza tudjatok ti is tekinteni szép múltú intézetünknek egyre gyarapodó szellemi gazdagodása, egyre jobban emelkedő kultúrtevékenysége felé.
Az 1932. év folyamán kaptam meg a felső tanügyi hatóság rendeletét, amely engem áthelyezett a győri állami leánygimnáziumtól itteni, kőbányai intézetünkhöz.
Kedves fiúk és lányok! Nem is gondoljátok, hogy milyen örömet okozott nekem új munkahelyemnek a kijelölése! Mert hiszen én az elég közeli környéken, a kies fekvésű Tápiósáp községben születtem, édesapám ennek a falunak tanítója volt. A hazaszereteten kívül a szülőföld szeretetét is magammal hoztam ide, a kőbányai gimnáziumba. Ez az iskola volt a legközelebbi gimnázium a szülőföldemhez. A kőbányai gimnázium tanulóinak jelentékeny százaléka járt be a közeli vidékről ebe az igen kedvelt, jóhírű intézetbe, és így ennek az iskolának tanulói között igazán otthon érezhettem magam. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv