1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Textiljáték készítése

Szerző
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Könnyűipari Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 28 darab eredeti szabásrajzzal, színes képekkel és eredeti felvételekkel illusztrálva. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A JÁTÉKRÓL
A játék szórakoztatva, szinte a bölcsőtől kezdve neveli a gyermeket. Megismerteti a színekkel, formákkal. A helyes játék fejleszti a kollektív érzést, gyors észjárást, találékonyságot.... Tovább

Előszó

A JÁTÉKRÓL
A játék szórakoztatva, szinte a bölcsőtől kezdve neveli a gyermeket. Megismerteti a színekkel, formákkal. A helyes játék fejleszti a kollektív érzést, gyors észjárást, találékonyságot.
„A játék a gyermek tevékenysége - megtanítja a gyermeket azokra a testi-lelki erőfeszítésekre, amelyek a munkához szükségesek. Amilyen a gyermek a játékban, olyan lesz később a munkában is, hiszen a játék fog később munkává alakulni. Ezt a folyamatot késleltetni, vagy gyorsítani nem szabad" - Makarenko, a nagy szovjet pedagógus írja ezt „Válogatott pedagógiai tanulmányok" c. könyvében.
Ha azt akarjuk, hogy a gyermek később hasznos tagja legyen a társadalomnak, ebben a szellemben kell őt irányítanunk.
A gyermek jövőjére gondoló szülő éppen ezért nem vásárol ötletszerűen játékot, hanem megfigyeli gyermekének adottságait és hiányosságait, ezek tekintetbe vételével választja azokat számára, hogy a meglévő képességet fejlessze, a hiányosságot pótolja.
A játéknak szerepe van abban, hogy mivé lesz az ember. Obrazcov, a híres szovjet bábjátékos is erre utalt, mikor ittlétekor elmesélte hallgatóinak, hogy édesanyja által ajándékozott kedves »bibabó« határozta meg pályáját.
Az a jó játék, amely a gyermek egész képzelőtehetségét leköti; játék közben megismeri az alkotás, a siker felemelő érzéseit, ami mindig újabb, tökéletesebb vállalkozásra készteti.
Ebben a könyvben kizárólag a textiljátékkal foglalkozunk.
A textiljáték a gyermek első játékai közé tartozik, s mint ilyennek, főleg a forma- és színérzéket kell fejlesztenie. Éppen ezért a készített játék jellegzetes legyen. Ha pl. cicát akarunk varrni, próbáljuk belevinni a cica puha könnyedségét, játékosságát, ismert mozdulatait. Azt se felejtsük el, hogy a gyermekhez a kicsi cica áll közelebb, nem a kifejlett macska. A játék egyszerű, ötletes, kedves legyen. Torz, kaján vagy groteszk játékot ne adjunk a gyermek kezébe.
Törekedjünk élénk színekre, de vigyázzunk, egyik szín ne üsse a másikat, vagy ne tegyünk olyan színeket egymás mellé, amelyek együtt kellemetlen hatást keltenek. Ha megfelelő színeket nem tudunk beszerezni, fessünk otthon. Ha a festék jóminőségű, ha használati utasítás szerint járunk el, sikerülni fog. De ne fessünk nagy darabot, mert könnyen foltos lesz. Vissza

Tartalom

A játékról3
Munkaeszközeink6
A textiljáték készítésénél használatos anyagok8
Szabásminta készítés9
A játék szabás-varrása11
Tömés12
Összeállítás14
Mosóanyagból készült játék15
Gyerekkocsiba való egyszerű puha baba16
Öltöztető baba20
Karonülő karakterbaba25
Karakterbaba öltöztetése26
Babafejek27
Parókakészítés27
Szolinóból készült játék30
Szolinó daxli31
Szolinó teve35
Szolinó hátasló38
Mackó anyó41
Szolinó csacsi kosaraiban libákkal44
Karakül játék47
Bárány48
Gyermek nyuszi51
Nevető mackó55
Sóvárgó Barnabás60
Filcjáték (nemez)64
Virágos kiskacsa65
Fekete cicagyerek kosárkával67
Táska-baba68
Kotnyeles törpe72
Viaszosvászon játék76
Kecske77
Zsiráf81
Vizsla kutya83
Táltos paripa86
Cica egérrel89
Házacska majorsággal92
Plastic játék95
Kutya96
Elefánt99
Tehénke103
Bábszínház otthon106

Kevéné Mártonffy Anikó

Kevéné Mártonffy Anikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kevéné Mártonffy Anikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv