1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Rákóczi évforduló

Nógrád megyei programfüzete


Kiadó: Nógrád Megyei Tanács V. B. Művelődési Osztálya
Kiadás helye: Salgótarján
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 8 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 500 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1976. márciusban ünnepeljük II. Rákóczi Ferenc születésének 300. évfordulóját. Arra az államférfira, politikusra és hadvezérre emlékezünk, aki felismerte kora legfontosabb kérdéseit. Arra a nagy... Tovább

Előszó

1976. márciusban ünnepeljük II. Rákóczi Ferenc születésének 300. évfordulóját. Arra az államférfira, politikusra és hadvezérre emlékezünk, aki felismerte kora legfontosabb kérdéseit. Arra a nagy történelmi személyiségre emlékezünk, aki megértette a jobbágyok mozgalmát, annak egész népét, hazát formáló erejét, vállalta osztálya legjobbjaként történelmi feladatát, s igaz hazafi lett.
Rákóczi és Esze Tamás vezette jobbágykatonák és köréje gyűlt nemesi csoport segítségével a nemzeti érdekekért és ezzel együtt a társadalmi haladásért folytatott küzdelmet. Születésének 300. évfordulóján ezért kell méltóképpen tisztelegnünk történelmünk egyik legnagyobb személyiségének emléke előtt.
Az évforduló alkalmából országszerte, de határainkon túl is, méltó ünnepségsorozatokat szerveznek. Nógrád megye elsősorban a szabadságharchoz és a vezérlő fejedelem személyéhez kötődő emlékhelyeken, Szécsényben. Romhányban, Balassagyarmaton, és Pásztón szervezett megemlékezések révén kapcsolódik be a Rákóczi-év eseményeibe.
Az ünneplés akkor lesz igazán méltó Rákóczi emlékéhez, ha az úttörők, a fiatalok, a KISZ-tagok és az egész lakosság a megemlékezéseken, ünnepségeken, túrákon való részvétel révén egyre többet merítenek a Rákóczi-kor nemzeti hagyományaiból, mint a szocialista hazafias nevelés egyik fontos forrásából. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv