1.036.055

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hadigépek ezrei Anglia ellen

Szerző

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: 49 fekete-fehér képpel és 2 oldal térképpel illusztrálva. Tolnai-nyomda mélynyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A tengerparton két római katona áll, az egyik szakállas veterán, a másik csupasz arcú, fiatal íjász. A fiatal a ködös távolba mutat:
- Mit akar Caesar azon a szigeten? - kérdezi... Tovább

Előszó

Részlet:
A tengerparton két római katona áll, az egyik szakállas veterán, a másik csupasz arcú, fiatal íjász. A fiatal a ködös távolba mutat:
- Mit akar Caesar azon a szigeten? - kérdezi bosszúsan.
- Győzni - feleli kurtán a veterán.
- Nem győzött eleget? Amióta mint Gallia kormányzója idejött, egyebet se tett, csak győzött. Meghódította az egész tartományt, megverte az itt lakó gall és germán törzseket, sőt még a Rhenuson is átkelt és elpusztította a germán birodalom határait.
- Úgy fecsegsz - dörmögte az öreg, - mintha mindezt nem tudnám. Mintha nem lettem volna vele. Hol voltál tegnap délután?
- Őrségen.
- Akkor hát nem hallhattad. A centuriók mindenütt nyiltan hirdették, a hét végén hajókra szállunk, hogy megfenyítsük a szigeteken lakó germánokat is. Nehogy valamikor kedvük kerekedjék, hogy átvitorlázzanak ide, segítségül itt lakó rokonaiknak.
Tovább sétáltak a kikötőig, ahol szorosan egymás mellett álltak a gályák. Töméntelen sok volt belőlük, a sor vége a ködbe veszett. Meztelen emberek keskeny pallókon jöttek-mentek és nehéz zsákokat hurcoltak a hajókba. Fonott kosarakat is vittek, sok ezret. Tíz hajó szinültig állt lepénnyel. Néhányban rövidszarvú barmok bőgtek. A legnagyobb hajókra egyik hordót a másik után gurították. Vissza

Székelyi Nyiry László

Székelyi Nyiry László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Székelyi Nyiry László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv