1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kiegészítő a Biológia és munkavédelem c. tankönyvhöz

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 65 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21375/a. Fekete-fehér ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Élelmiszereink nyersanyagai és a belőlük készült termékek sohasem csíramentesek, igen nagy számú különféle mikroorganizmus él bennük. Még a hőkezeléssel készült élelmiszerek sem tekinthetők... Tovább

Előszó

Élelmiszereink nyersanyagai és a belőlük készült termékek sohasem csíramentesek, igen nagy számú különféle mikroorganizmus él bennük. Még a hőkezeléssel készült élelmiszerek sem tekinthetők teljesen csíramenteseknek (sterileknek), csupán a kevésbé hőtűrő mikróbák nagy részének elpusztulásával válnak csíraszegényekké. A természetes nyersanyagok igen nagy számú és igen sokféle élő csírát tartalmaznak. Ezek kedvező körülmények között gyorsan szaporodnak. Néha már néhány óra után nagymérvű bomlást - a hasznos vagy káros változások többféle formáját - indítják meg élelmiszereinkben.
Valamely élelmiszer nyersanyagain minőségi összetételében hasonló, de mennyiségi viszonyaiban eltérő mikroflóra alakul ki. Kialakulását két tényező szabályozza. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A növényi eredetű nyersanyagok és élelmiszerek hasznos és káros mikroflórája5
A zöldség- és gyümölcsfélék mikroflórája6
A zöldségfélék kártevői7
A gyümölcsök kártevői9
A tartósított növényi élelmiszerek kártevői11
A fermentált termékek - kávé, kakaó stb. - mikroflórája14
A sütőipar termékeinek mikroflórája16
Kenyérbetegségek18
A boripar mikroflórája19
A gyümölcslevek mikroflórája20
A bor erjedése20
A bor káros mikroorganizmusai26
A sör mikroflórája31
Sörbetegségek32
Az állati eredetű nyersanyagok és élelmiszerek hasznos és káros mikroflórája35
A hús és húsipari termékek mikroflórája35
A hús érése36
A húsfeldolgozás hasznos mikroorganizmusai37
A hús és húskészítmények romlása37
A húsfélék és a húskészítmények romlékonysága41
A hús kórokozó mikroorganizmusai és az ellenük való védekezés43
A tej és a tejipari termékek mikroflórája44
A tej elváltozásai a mikroorganizmusok hatására45
A tej okozta fertőzések47
Védekezés a tej káros mikroorganizmusai ellen47
A savanyú tejkészítmények mikroflórája49
A tejszín mikroflórája51
A vaj mikroflórája51
A túró és a sajtok mikroflórája52
A tejkonzervek mikroflórája54
A tojás mikroflórája55
Egyéb anyagokat károsító mikroorganizmusok58
A víz és a jég mikroflórája58
A cukor és a fűszerek mikroflórája59
A faanyag, a textil és a bőr romlása61-65

Dr. Ketter László

Dr. Ketter László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Ketter László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv