1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lázadás Indiában

Szerző
Szerkesztő
Grafikus

Kiadó: Hungária Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 169 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Sebők Imre fekete-fehér egész oldalas rajzaival illusztrálva. A borító színes grafikája is Sebők Imre munkája. Átdolgozta Dr. Donászy Ferenc. Nyomatta: Hungária Nyomda Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Társaság az őserdőben

A Delhiben lakó előkelő angol családok az elviselhetetlenül forró nyári hónapokat rendesen a Dsamma-folyó virágos partjain szokták eltölteni, melyeken... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Társaság az őserdőben

A Delhiben lakó előkelő angol családok az elviselhetetlenül forró nyári hónapokat rendesen a Dsamma-folyó virágos partjain szokták eltölteni, melyeken ligetek és sűrű ősrengetegek húzódnak egészen a távoli Hyas-hegyek lábáig.
Egy óriási szent fügefa alatt és a szomszédos pálmacsoportok árnyékában tarkacsíkú selyemsátrak bojtjait és apró, címeres zászlóit lengette az erdei szellő.
Nagyszámú fehér és benszülött szolgasereg sürög-forog a bokrok közé rejtett málhás szekerek és tábori konyha körül, egy-egy ércesen felhangzó lónyerítés és zablacsörrenés pedig elárulja a szellős, leveles színből hevenyészett istállót, a felhangzó csaholás a kopófalkát. Mindenfelől vidám beszélgetés és ezüstös kacagás csendül bele a fák tetején búgó fahéjgerlék nevetésébe és a napmadarak dallamos csattogásába.
Egyes csoportok az erdőszél virágos bokrai között csillogó tollazatú mézmadárkákra és drágakőragyogású lepkékre vadásznak.
A társaság nagy része azonban egy fehérvirágú naucleafacsoport alatt üldögélt apró bambuszszékecskéken, vagy a fák ágaira kötözött szellős hamakokban ringatta magát. Ez volt a "közös társalgó", amint tréfásan elnevezték... Vissza

Tartalom

Társaság az őserdőben5
A Cobra manilla13
A fekete tigris25
Ketten a kertben43
A merénylet51
Eltűnt61
Eleven rege67
A halál angyala77
A menekülés87
Háborgó szenvedélyek95
A Léby csillag109
A vezető119
A magányos sziklavár129
Feltámadt halottak139
A kezdet és vég155
Utóirat169

Donászy Ferenc

Donászy Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Donászy Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv