1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari gyártásismeret

Szerző
Lektor

Kiadó: Phare Program
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Hazai mezőgazdasági termelés jellemzése5
Növénytermesztés5
Zöldség- és gyümölcstermesztés5
Gabonatermesztés5
Álattenyésztés6
Szarvasmarha ágazat7
Juhágazat8
Sertéságazat8
Baromfiágazat9
A növényi eredetű nyersanyagtermesztés helyzete10
Tartósítóipari tevékenység jellemzése10
A konzervipari zöldségfélék jellemzői11
Nyersanyagbiztosítás11
Előfeldolgozás13
A zöldségfélék jellemzése tartósítóipari szempontból15
Hüvelyesek15
Kobakosok18
Burgonyafélék19
Hagymafélék21
Gyökérfélék és gumós zöldségnövények22
Kukorica23
Káposztafélék24
Évelő- és leveszöldségek24
Gombák25
Gyümölcsfélék jellemzői26
Nyersanyagbiztosítás26
Betakarítás28
A gyümölcsfélék jellemzése tartósítóipari szempontból29
Bogyós gyümölcsök29
Csonthéjas gyümölcsök31
Almás termésűek34
Egyéb gyümölcsfélék35
Bioélelmiszer-termelés36
A biotermelés feltételei36
A biogazdálkodás által támasztott követelmények37
Az állati eredetű nyersanyagok termelése40
Nagy és kis vágóállatok jellemzése40
A fajokkal és fajtákkal kapcsolatos fontosabb feldolgozóipari igények43
Nagy vágóállatok43
Vágóbaromfi47
A vágóállatok fajtaismerete48
Szarvasmarha fajták48
Sertésfajták50
Juhfajták52
Baromfifajok és fajták53
Az élelmiszerfogyasztás változásának hatása a feldolgozásra55
Az élelmiszeripar adatlék- és segédanyagai60
Az adalék- és segédanyagok felhasználásának szabályozása60
Ételkomponensek63
Kötőanyagok63
Keményítő66
Tejpor67
Zsiradékok67
Természetes édesítőszerek és konyhasó69
Fűszerek70
Természetes anyagok71
Aromakészítmények77
Egyéb élelmiszer-adalékanyagok78
Mesterséges édesítőszerek78
Élelmiszer-színezékek79
Antioxidánsok80
Tartósítószerek81
Állományjavító- és módosító anyagok83
Hőközléses és vízelvonásos technológiai műveletek86
Hőközléssel végezhető gyártástechnológiai műveletek86
Előmelegítés86
Hőkezelés (sterilezés, pasztőrözés)87
Dielektromos melegítés és aszeptikus technika91
Hőelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek92
Vízelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek96
Membránszeparációs műveletek98
Felhasznált irodalom100
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv