1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Német és magyar iskolai szótár I-II.

I.: Német-magyar rész/II.: Magyar-német rész

Szerkesztő

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 914 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A német rész gótbetűs. Nyomtatta Franklin-Társulat nyomdája, Budapest. Két kötet egy könyvben. Az I. részt 1900-ban, a II. részt 1902-ben adták ki. Két rész egybekötve.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szótárunk mindkét kötetében az osztrák hivatalos helyesírást tartottunk szem előtt s a német szavakat e helyesirás szabályai szerint közöltük. Néhány évvel ezelőtt megkezdődött már az a törekvés,... Tovább

Előszó

Szótárunk mindkét kötetében az osztrák hivatalos helyesírást tartottunk szem előtt s a német szavakat e helyesirás szabályai szerint közöltük. Néhány évvel ezelőtt megkezdődött már az a törekvés, hogy a kétféle német helyesirást (a poroszt és az osztrákot) lehetőleg egyformává tegyék. A közös tárgyalásnak meg is volt az az üdvös eredménye, hogy a két kormány megbizottai csaknem minden pontban megegyeztek s az új porosz és osztrák helyesirás alig különbözik egymástól.
Az osztrák kormány új hivatalos helyesirásának szabályai 1902 márczius hó elején jelentek meg. S mivel ekkor szótárunk II. kötete is elhagyta már a sajtót, e bevezető sorokban akarjuk szótárunk használóját az új helyesirás intézkedéseire figyelmeztetni. Természetesen csak azokat a pontokat említjük meg, melyekben az új helyesirás a régitől különbözik. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Német és magyar iskolai szótár I-II. Német és magyar iskolai szótár I-II. Német és magyar iskolai szótár I-II. Német és magyar iskolai szótár I-II. Német és magyar iskolai szótár I-II. Német és magyar iskolai szótár I-II.
Állapot:
5.480 Ft
2.740 ,-Ft 50
14 pont kapható
Kosárba
konyv