1.036.010

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Állatkert a Mecseken

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Mecseki Kultúrpark
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Angol, német és horvát nyelvű összefoglalóval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarország egyik legszebb városa a kétezeréves Pécs. Mondják mediterrán városnak és diákvárosnak. Legújabban a nemzetközi konferenciáknak is színhelye. Múltja, jelene elválaszthatatlan a... Tovább

Előszó

Magyarország egyik legszebb városa a kétezeréves Pécs. Mondják mediterrán városnak és diákvárosnak. Legújabban a nemzetközi konferenciáknak is színhelye. Múltja, jelene elválaszthatatlan a Mecsektől, melynek délre néző erdőborította lejtőjén létesült három évtizede az állatkert.
Jóllehet történelmi távlatokban a harminc év csekély, mi mégis örömmel tekintünk vissza a megtett útra. Jó visszagondolni a nehézségekre is, a küzdelemre, amiben részünk volt, amíg a szerény állatkertből öt egységet magába foglaló Mecseki Kultúrpark lett.
Az évforduló jó alkalom arra, hogy számba vegyük a 30 év főbb állomásait. Ma már tárgyilagosabban tudjuk megítélni a körülményeket, az indításnál munkáló okokat. Bizonyára nem lesz haszon nélkül való sorra venni, milyen politikai, várospolitikai, társadalmi, nevelési, idegenforgalmi szempontok sürgették az intézmény létrehozását, majd pedig a későbbi, máig tartó fejlesztést. Ugyanígy jó tudni, hogy ez az intézmény a harmincadik évforduló időszakában mit jelent a pécsi-baranyai lakosnak, a lokálpatriótának, a felnőttnek és gyermeknek, a családnak, s hol a helye az ismeretterjesztésben, a természet, az élővilág szeretetére való nevelésben és az idegenforgalmi, kulturális kínálatban.
Hogy merre tart az intézmény, hogyan tovább? - erről is szólunk. A három évtized történetének áttekintése arra is jó, hogy lássuk: ha valamit nagyon akar egy város, egy megye, vagy akár egy ország népe, s a cél érdekében képes az összefogásra, akkor a siker nem maradhat el.
Köszöntjük Önt kedves olvasó, s kérjük, forgassa figyelmesen alkalmi kiadványunkat, amely egyúttal kalauz is lehet intézményünket megtisztelő látogatásához.

Szerzők Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv