1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fénytől növő fa

Aforizmák

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Varga (volt FAOSZ) Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím: Faosz Magyar Írók Nemzetközi Könyvtára
Kötetszám: 41
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-7811-67-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A FAOSZ Varga László vezetésével hosszú évek óta érdeklődésem tárgya. Működése jelenünkben szinte csodával határos. Rendszeresen jelenteti meg és juttatja el az ország különböző tájaira az Új... Tovább

Előszó

A FAOSZ Varga László vezetésével hosszú évek óta érdeklődésem tárgya. Működése jelenünkben szinte csodával határos. Rendszeresen jelenteti meg és juttatja el az ország különböző tájaira az Új Arcot, ami tartalmában váltakozó minőséget hordoz ugyan, de lehetőséget ad a kezdőknek a megmérettetése. Kötetei jelennek meg szép sorban egy-egy szerzőtől, küzdő-kezdő költőtől, írótól. Konferenciák, színvonalas találkozások is jelzik működését határon innen és túl munkálkodó résztvevőkkel.
Legutóbb a Visszhang antológia '97 értékes kötete keltette fel érdeklődésünket, ami a millecentenárium jegyében született és minden bizonnyal továbbnöveli a Független Alkotók Országos Szövetségének tekintélyét. A 36. Kötet után remélhetőleg élményt képez a következő, ami minden bizonnyal Nagy S. Béla aforizma-gyűjteménye lesz, akinek szellemes, ötletes írásait elsők között volt alkalmam megismerni.
A szerző az egri főiskola egykori hallgatója, tanárember, de gondolatait nem "középiskolás fokon" fogalmazza, terjeszti. Neve még alig ismert. A FAOSZ vállalta fel, hogy aforizmáit egy kötetbe rendezve, ismertté tegye. Vissza

Fülszöveg

E rámszabott hangulati és megszűrt aforizmákban benne remeg a hazai táj vadvirágos rétje a halas vadvizekkel és betyáros erdőkkel, a templom hideg csöndje a gyümölcsmosolyú, dalos kerttel; benne lobog az éjszakai utazások vonatkattogású elmélkedése, a felfedező gyaloglások földszagú igazsága, a prométheuszi munkák olykor gyötrő fáradalma, az emberi hangok történelmi sokszínűsége; bennük dereng az a sok emlékkép, mely elkísért a gyermekkortól kezdve, hogy ezáltal bennük zeng a Természet ösztönös hangja, mely arra figyelmeztet, hogy létünkben csak a Halál biztos, az Ember önmagát nem alkothatta meg, s a célját soha el nem éri, mert része a megfejthetetlen, egyetemes körforgásnak.
Jószívvel adom közre mondásaimat. Forgassátok lassan és tisztelettel! Féltve őrzött gyermekeim ők, akik helyettem beszélnek. A Természetet szeretem, Istent elfogadom, az alkotó Embert becsülöm, és várom a világ végét.
Ég veletek!

Nagy S. Béla

Nagy S. Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy S. Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv