1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Történeti szerkezetek korszerű újjáéledése

Különlenyomat az Építés- Építészettudomány XXI. kötet 1-4. számából

Szerző

Kiadó: Akadémiai Kiadó és Nyomda Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Különlenyomat. Akadémiai Kiadó és nyomda Vállalat, Budapest nyomása. Fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrálva. A borítóra a címet tévesen nyomtatták.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagydoktori értekezésem védése során - annak idején - a bírálóbizottság egyik kérdése az volt, hogy az alapvetőbb történeti szerkezeti kezdeményezéseknek volt-e és ha igen, milyen hatása a mai -... Tovább

Előszó

Nagydoktori értekezésem védése során - annak idején - a bírálóbizottság egyik kérdése az volt, hogy az alapvetőbb történeti szerkezeti kezdeményezéseknek volt-e és ha igen, milyen hatása a mai - kortárs - építészetre.
A válasz ott természetesen nem lehetett teljes körű, hanem inkább vázlatos. Mindenesetre ez a kérdéskör igen erősen felkeltette érdeklődésemet és elhatároztam, hogy alaposabban megvizsgálom a témát.
Az, hogy a kérdésfeltevés a modern építészetre vonatkozott, eleve kizárja a hatások egy síkon jelentkező tömegét, a historizáló felfogást.
Első pillantásra így viszont úgy tűnik, nem sok eredményt hozhat vizsgálatunk, hiszen a történeti építészet anyagai által meghatározott szerkezetek (kő-, téglafalazatok, boltozatok, fakonstrukciók), de még inkább a kézműipari technikák nem hasznosíthatók ebben az új építészeti-szerkezeti szemléletben. Kétségkívül ez így is van. Mégis, a modern építészet akarva-akaratlan megtalálta az útját annak, hogy magába olvasson sajátosságokat a múlt építészeti eredményeiből, új szerepet, megjelenési formákat adjon a történeti vívmányoknak, s ezáltal is gazdagítsa kifejezésmódját. Vissza

Dr. Császár László

Dr. Császár László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Császár László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv