1.039.367

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tegyél a rák ellen!

Szerző
Lektor

Kiadó: Puedlo Kiadó
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-249-101-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Orvosként és magánemberként is mindannyian találkozunk a rákkal. Átéljük a gyógyító segíteni akarás küzdelmét betegeink mellett és a fájdalmas, tenni vágyó együttérzést barátaink, családtagjaink oldalán. És persze mi sem vagyunk kivételek, bennünket is elérhet a betegség. Nagyon fontos feladatunk, hogy a beteg saját terápiás döntését támogassuk (műtét, kemo-, illetve sugárterápia). Ebben a könyvben segítséget kínálunk a daganatos betegek étkezéséhez. A könyv megismertet az egészségmegőrző táplálkozás alapelveivel. Bemutatjuk a rákbetegség ellen hasznos, a daganat kialakulását és növekedését gátló, illetve a betegséget segítő, a betegeknek káros élelmiszereket. Finom receptjeink ezeket a szempontokat figyelembe véve készültek. Ajánlásokat adunk a kemoterápia és sugárterápia alatti és a kezelések utáni táplálkozáshoz. A javaslatok betartásával elviselhetőbbé válik a kezelés, gyorsabbá a felépülés. Szolgálja ez a könyv gyógyulásukat, váljék egészségükre!

Tartalom

I. rész
Egészségmegőrző táplálkozás 7
Napjaink kedvezőtlen táplálkozási szokásai 8
Eredmény 8
A táplálkozás fontos, mert 8
Táplálékunk alkotóelemei 9
Szénhidrátok 10
Szénhidrátok felosztása, fő forrásuk 10
Szénhidrátok előnyös hatásai 11
Szénhidratok káros hatásai 11
Ajánlott élelmiszerek 11
Kerülendő élelmiszerek 12
Fehérjék 13
Felosztása 13
Fehérjék előnyös hatásai 14
Fehérjék káros hatásai 14
Ajánlott élelmiszerek 14
Kerülendő élelmiszerek 15
Zsírok 16
Felosztása (a zsírsavak szerkezete alapján) 16
Zsírok előnyös hatásai (omega-3, omega-6) 17
Zsírok káros hatásai 17
Ajánlott élelmiszerek 18
Kerülendő élelmiszerek 18
Tiltott élelmiszerek 18
Felhasználási javaslat 18
Rostok 19
Felosztása 19
Előnyös hatásai 19
Káros hatásai 20
Leggazdagabb rostforrásaink 20
Hogyan kezdjünk hozzá
a rostos ételek bevezetéséhez? 20
Vitaminok és ásványi anyagok 22
Vitaminok felosztása 22
Előnyös hatásai, a daganat megelőzésében 22
Az ásványi anyagokfajtái 24
Tippek az optimális
Ásványianyag- és vitaminpótláshoz 24
Élelmiszerszennyező anyagok 25
Természetes eredetű 25
Mesterséges eredetű 25
A daganatok kialakulását
elősegítő élelmiszer-adalékanyagok 26
Ideális ételkészítési eljárások 27
A daganatos betegség kialakulása
szempontjából bizonyított rizikótényezők 28
A daganatmegelőző táplálkozás ajánlásai 28
II. rész
Daganatos betegek táplálkozása 31
Táplálkozási ajánlások daganatos betegeknek 32
Szénhidrátok 33
Ajánlott élelmiszerek 33
Fehérjék 33
Ajánlott élelmiszerek 33
Zsírok 34
Daganatok kialakulását gátló anyagok 35
Hatásmechanizmus alapján 35
Daganatok kialakulását illetve növekedését gátló élelmiszerek hatásai 37
Hogyan juttassuk be az antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat a szervezetünkbe? 41
Antioxidánsok hatásai 42
Mely vitaminokra és ásványi anyagokra van fokozottan szüksége a daganatos betegnek? 44
Ha gondot okoz a megfelelő tápanyagok szervezetbe juttatása 47
Hogyan és mit együnk a kemoterápiás kezelés alatt és után? 48
Leggyakoribb mellékhatások 48
Táplálkozási tanácsok a kezelés alatt 48
Táplálkozási ajánlások a kezelés befejezése után 49
Hogyan táplálkozzunk a sugárkezelés alatt? 50
A sugárkezelés táplálkozással összefüggő mellékhatásai 50
Néhány tanács 50
Bélflóra regenerálás 51
Méregtelenítés 51
Táplálkozási tanácsok
előrehaladott rákban szenvedőknek 52
Étkezési ajánlások néhány táplálkozásfüggő daganat esetén 52
Emlődaganatos betegek számára 52
Prosztata daganatos betegek számára 54
Vastag' és végbéldaganatos betegek számára 56
III. rész
Gyakorlati tanácsok és receptek 59
Ajánlás 60
Bevezető 61
Bevásárlás, előkészítés 61
Étkezési tanácsok a kemoterápia előtt, alatt, után 63
Szájápoláshoz 64
Bőrápoláshoz 65
A hajprobléma 65
Levesek 66
Főételek 82
Köretek 108
Kenyerek, kenyérrevalók, reggelik, uzsonnák 119
Reggeli italok 119
Kenyerek 121
Kenyérrevalók 124
Padlizsánkrémek 127
Krumplis lepények uzsonnára - vendégváró falatok 129
Zabkásák 130
Finomságok és vendégvárók 131
Magunkról 139
Dr. Dénes Ágnes 140
Dr. Jónás Eszter 141
Receptek 142
Irodalomjegyzék 144
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv