1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nappalok és éjszakák

Regény

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 258 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta az M. K. H. Rt. (Rádió) nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Ott ült az elerőtlenedett asszony, hátával a félszer agyagból vert falához támaszkodva, és a kimerültségtől halk hangon mesélte, hogyan égett le Sztalingrád.
A föld száraz... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Ott ült az elerőtlenedett asszony, hátával a félszer agyagból vert falához támaszkodva, és a kimerültségtől halk hangon mesélte, hogyan égett le Sztalingrád.
A föld száraz volt és por lepett el mindent. A fujdogáló szél sárgás porfelhőket gomolygatott alacsonyan a földön. Mezitláb volt az asszony, lábán égési sebek. Amíg beszélt, kezével a meleg port égő talpa alá kaparta, mintha így akarná enyhíteni fájdalmát. Szaburov kapitány a saját vastag csizmájára pillantott és önkéntelenül kissé elhúzódott tőle. Hatalmas szál ember volt a kapitány és ha széles válla nem is, de megtermett alakja, görbe tartása, parasztosan kemény, majdnem szigorú arckifejezése kicsit a fiatal Gorkijra emlékeztetett.
Hallgatva állt és figyelt az asszony szavára. Tekintete elszállt az asszony feje fölött, oda, ahol a puszta közepén álló házikók mellett csapatok szállatak ki a vonatból.
A nap sugarai egy sóstó fehér csíkján tükröződtek. Szeptemberi napsugárban fürdött a táj. Itt volt a Sztalingrádhoz legközelebb eső, utolsó vasúti állomás. Innen a Volga partjáig már csak gyalogszerrel mehetett az ember. A nyomorúságos helységet a sóstó után Eltonnak nevezték. Szaburov önkéntelenül arra gondolt, hogy az iskolában is így tanulta: "Elton" meg "Baszkuncsak". Ami akkor csak földrajzi fogalom volt, most itt állt a szeme előtt. Félreeső, kis vasúti állomás, alacsony házikóval, poros utcáival." Vissza

Fülszöveg

Szimonov csak 30 éves, de máris a mai orosz irodalom legelsői közt emlegetik. Három izben tüntették ki a Sztalin-díjjal. Részt vett Sztálingrád ostromában, ott szerzett benyomásai adták az impulzust a Nappalok és éjszakák-hoz, amely megszerezte a világhírt az író számára. Ez a regény hónapok óta vezet az amerikai bestseller listán.
Fiatal kis ápolónő és a háború viharában edzett kapitány szerelme sarjadzik ki a sztálingrádi pokol bombaszántotta talajából. Az ismerkedés a sebesültszállító volgai hajón, rövidke, futólagos találkozások két támadás pár perces szünetében - ilyen epizódok jelzik ennek a finom vonalakkal rajzolt, enyhe pasztellszínekkel festett, megragadó egyszerűséggel összefogott, mindvégig drámai feszültségű, felejthetetlen benyomásokat ébresztő regénynek egyes állomásait.

Konstantin Szimonov

Konstantin Szimonov műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Konstantin Szimonov könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv