1.035.504

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jazz inform 1983. (nem teljes évfolyam)

Kézirat gyanánt/A Székesfehérvári Jazzklub tájékoztatója/8. évfolyam 1-6., 9-12. szám

Szerkesztő

Kiadó: Velinszky László Ifjúsági és Úttörőház
Kiadás helye: Székesfehérvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 68 oldal
Sorozatcím: Jazz Inform
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat gyanánt. Nem teljes évfolyam, hiányzik a júliusi és augusztusi szám. Az 5-6. és a 9-10. szám dupla.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Minden kedves Olvasónknak zenei élményekben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!
Híreink
- Az érdeklődés hiánya miatt elmaradt a december 22-re tervezett Zene, zene, zene című... Tovább

Előszó

Részlet:
"Minden kedves Olvasónknak zenei élményekben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!
Híreink
- Az érdeklődés hiánya miatt elmaradt a december 22-re tervezett Zene, zene, zene című szellemi vetélkedő. Nem tartották meg a Köfém Klubban tervezett Jazz-szilvesztert sem - a jelentkezők alacsony száma miatt.
- Márkus József és Vörös Tamás, klubunk tagjai december 11-én sikerrel vendégszerepeltek Békéscsabán a Gyopár Klubban rendezett jazzklub-esten. A szép számban megjelent érdeklődőknek Márkus József a vibrafont mint jazzhangszert mutatta be. Az előadást élőzene követte Vörös Tamás /nagybőgő/ közreműködésével.
Évnyitó koncertünk vendégei
A decemberi zárókoncerthez hasonlóan január 13-án is két együttes mutatkozik be klubunkban. Mindkét trió alig néhány hónapja alakult.
Horváth Péter - "multiinstrumentalista": különféle szaxofonokon, klarinéton és basszusklarinéton játszik. Egyszer már járt klubunkban: 1977. októberében az Ifjúsági Házi Napok keretében a végzős jazztanszakos "Ifjú jazzmuzsikusok hangversenyén" lépett fel akkor triójával /Kun Tamás-bőgő, Kiss Gábor-dob/. Stílusára annak idején John Surman és a "The Trio" zenéje volt hatással. Katonáskodás, majd hosszú külföldi "vendéglátózás" után alakította meg jelenlegi együttesét, a Horváth Péter Freebop Triót, amelyben Gayer Ferenc bőgőzik és Csóré János dobol. Gayer Ferencről, klubunk egykori tagjáról októberi számunkban már írtunk ismertetőt az IH-napi koncerten történő fellépése alkalmából. Azóta a Köfém jazz-kávéházban is találkozhattunk vele: Horváth Péterrel együtt Kovács Gyula együttesében játszott. A trió legfiatalabb tagja, Csóré János a Jazztanszak tehetséges másodéves hallgatója. A III. Dunántúli Jazztalálkozón a siófoki Volán Dixieland és az Apáti Trió tagjaként, legutóbb a IV. DJT-n pedig az Apáti Kvartett és Oláh Aladár Kvintettjének dobosaként ismerhettük meg. A Greebop Trió zenéje elsősorban a hard bop stílusra épül, amelyet szabad elemek egészítenek ki." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv