1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az állami felsőbb leányiskolák szervezete

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kiadatott a vallás- és közoktatásügyi m. kir. minister 1887. évi julius hó 7-én 28.999. sz. a. kelt rendeletéből. Nyomtatta a Magyar Királyi Tud.-Egyetemi Könyvnyomda, Budapest.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részleta könyvből:
A felsőbb leányiskola czélja és tanrendszerének alapelvei. A felsőbb leányiskola czélja, alkalmat nyújtani arra, hogy benne társadalmunk női tagjai nemük sajátlagossága és a... Tovább

Előszó

Részleta könyvből:
A felsőbb leányiskola czélja és tanrendszerének alapelvei. A felsőbb leányiskola czélja, alkalmat nyújtani arra, hogy benne társadalmunk női tagjai nemük sajátlagossága és a társadalmi jelen viszonyok által feltételezett s élethivatásukra szükséges általános műveltséget szerezhessenek. E czél elérésére, mind a tanrendszernek és a tantervnek megállapításánál, mind az egész oktatás meneténél, mind a növendékek felvételénél, a következő alapelvek szolgálnak irányadókul:
1. Az iskola növendékeinek lelkét a jő, a szép és az igaz iránt valósággal megnyerni iparkodik s gondosan kerüli mindazt, mi csak álmüveltséget eredményezne.
2. Kerüli továbbá a műveltség minden luxusát is és csak azt tanítja, a minek ismeretére nem csupán néhány növendéknek, hanem általános műveltségük érdekéből mindazoknak szükségük van, kik ezen tanintézetbe lépnek.
3. A nevelés, oktatás és tanítás mind czélját, mind módszerét, mind a tananyagot illetőleg, a positiv életviszonyokhoz és mindenek előtt a női egyéniséghez s ennek jogosult sajátlagosságaihoz alkalmazkodik. Vissza

Trefort Ágoston

Trefort Ágoston műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Trefort Ágoston könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv