1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató az egyénileg tanuló alapfokú politikai iskola-vezetők részére

Az 1950 aug. 15.-szept. 25-ig terjedő időre


Kiadó: Magyar Dolgozók Pártja Központi Vezetősége Agitációs és Propaganda Osztály
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Pártunk s népi demokráciánk fejlődésével együtt nőnek feladataink a pártoktatás területén is. A szocializmus építésének feladatai, az éleződő osztályharc, a békéért folyó nemzetközi küzdelem... Tovább

Előszó

Pártunk s népi demokráciánk fejlődésével együtt nőnek feladataink a pártoktatás területén is. A szocializmus építésének feladatai, az éleződő osztályharc, a békéért folyó nemzetközi küzdelem megköveteli, hogy párttagságunk egyre nagyobb tömegét fegyverezzük fel a marxizmus-leninizmus tanításaival.
E téren hatalmas feladat vár az alapfokú politikai iskolák vezetőire; hiszen pártoktatásunk legszélesebb területe az alapfokú politikai iskolák. Túlnyomórészt az alapfokú politikai iskolákon képezzük népnevelőinket, pártmunkásainkat, alapszervi funkcionáriusainkat. Hogy ezek az elvtársak hogyan ismertetik meg a dolgozó tömegekkel Pártunk politikáját, az döntően az alapfokú politikai iskolák előadóinak elméleti színvonalától, tanítási módszerétől, munkájától függ. A felelősségtudat ösztönözze az elvtársakat arra, hogy már a nyár folyamán lendülettel, kitartással, szorgalmasan tanuljanak, készüljenek fel az új oktatási évadra.
Az egyéni tanulási tanfolyam (aug. 15.-szept. 25.) felöleli az új oktatást év alapfokú politikai iskolai anyagának néhány fontos előadását, valamint az alapfokú politikai iskolák legfőbb módszertani kérdéseit.
A módszertani előadásokat az elvtársak pártszervezeteiken keresztül utólag megkapják. A módszertani anyagok átvételére az elvtársak kb. 2 hetet biztosítsanak. Szükségesnek tartjuk, hogy az elvtársak átlag heti 8 órát foglalkozzanak a tananyaggal.
Felhívjuk az elvtársak figyelmét arra, hogy szept. 25.- okt. 1. között az elvtársak részére konferenciákat fogunk tartani, ahol az anyag legfontosabb kérdéseit az elvtársak átvitatják. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv